İmamoğlu: “4 yılda toplam 210 bin gencimize üniversite bursu verdik”

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli Kent Meydanı’nda kalabalığa konuştu.

Yapmak istedikleri yatırımların ilgili bakanların imzalarına takıldığını aktaran İmamoğlu, “Bu devletin Ekonomi Bakanı, Sultanbeyli için yapacağımız bu hizmeti, tam 1 yıl 2 ay geciktirdi. Size hizmet etmek üzere yetkilendirmiş insanların bunu yapmadığını aklınız alıyor mu? Tek dertleri var. Ne biliyor musunuz? ‘Aman bunu Ekrem İmamoğlu yapmasın’. Yahu Ekrem İmamoğlu evine metro döşemiyor ki. Sultanbeyli insanına, Sultanbeyli halkına yapıyor. Sen zararı Sultanbeyli'ye veriyorsun. Bir de utanmadan çıkıp, ‘Efendim hattı durdurdular’ diyorlar. Plansız, projesiz, finansmansız başlattığın, iş bilmezliğini ortaya koyduğun, sırf israf düzenin yürürsün diye alelacele ihale yaptığın, yanlış başlattığın işi biz yapıyoruz, biz yerine getiriyoruz. Bari müsaade et, engelleme, Allah'tan kork. Yani yanlış işlerle meşgulken, siz yanlış, işleri engelleyici tavırlarla meşgulken, biz, bu hattın tam yüzde 80’ini tamamladık” şeklinde konuştu.

“Ekonomik koşullara rağmen bu işleri yapıyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Sizlere hakkıyla hizmet edebilmek için canla, başla çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Çünkü biz, vatandaşa hizmet etmek üzere gelmiş hizmetkarlarız. Kendini vatandaşa hizmete değil, vatandaştan nemalanmaya gelmiş görenler, başkaları. Onları ayırt edin. Hatırlar mısınız, bizim için ne demişlerdi? ‘Sosyal yardımları iyice azaltacaklar ya da bitirecekler’ demişlerdi. Keşke ihtiyacı olmasaydı insanımızın, keşke ekonomik zorluklar olmasaydı da sosyal yardım vermeseydik. Ama ekonomik zorluklar var. Daha da büyüdü ekonomik sıkıntılardan. Sosyal yardımları tam 5 katına çıkarttık. Göreve geldiğimizden bu yana, parti ayrımı gözetmeksizin her ilçeye eşit ve adil hizmet götürmek için özenli çalıştık.”

4 yılda toplam 210 bin gence üniversite bursu verdiklerini söyleyen İmamoğlu, “Herkes adil ve eşit fırsatlar yakalasın istiyoruz. 16 milyon insana eşit davrandık. Bu kentte herkesin ihtiyaçları görülsün istedik. 0-4 yaş arası küçük çocuğu olan annelere, çocuklarıyla birlikte ücretsiz ulaşım kartı verdim. Biliyorsunuz değil mi? Bunu niye verdik? Bunu keyfimizden vermedik? Ben gittiğim hanelerde, özellikle Sultanbeyli'de birçok hanede, ev ziyaretinde bana anneler dediler ki, ‘Biz gidemiyoruz bir yere. Çocuğumu sağlık ocağına bile götüremiyorum. İstanbul'u gezemiyorum.’ İstanbul'da yaşayan bir anne, bebeğini yanına alacak, sağlık ocağına gidecek. Dolaşamıyorsa, cebinde ulaşım parası yoksa, ondan tasarruf edecek. Alacak yanına bebeğini, İstanbul'u gezecek.” diye konuştu.

Sultanbeyli özelindeki İBB hizmetlerini ve projeleri detaylandıran İmamoğlu, “Tüm bu yaptıklarımızı, siz bir de 14 Mayıs'tan sonra ahlaklı, nitelikli bir hükümet-belediye iş birliği ortamında düşünün. Çekmeköy-Sultanbeyli-Sancaktepe metro hattı hiç engellenmeseydi mesela, nasıl tam gaz giderdik? Finansmanı bakan tarafından 1,5 sene bekletilmeseydi, nasıl tam gaz giderdik? Bir de öyle düşünün. Metro çalışmalarının tıkır tıkır işlediği bir İstanbul düşünün. Ne güzel olurdu değil mi? Çok güzel olurdu değil mi? Size bir şey söyleyeyim mi? Zaten çok güzel olacak. 14 Mayıs'ı hep birlikte memleket adına bir demokrasi ve adalet bayramı haline getireceğiz. Unutmayın; bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bu ülkenin sahibinin millet olduğunu herkese göstereceğiz. 14 Mayıs'ta oylarımızı kullanacağız. Ve 15 Mayıs sabahı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yapacağız” dedi.

İstanbul’u bekleyen olası depreme yönelik çalışmalarını ülke sathına yayacakları bilgisini paylaşan İmamoğlu, konuşmasını şöyle devam etti:

“Bu büyük iş için devletiyle, belediyesiyle, büyükşehriyle, ilçesiyle, özel sektörüyle, bilim dünyasıyla, meslek örgütleriyle, vatandaşlarıyla birlikte tam bir seferberlik yapacağız. Bunlarla yapamadık. Masalarına gittik, anlattık, konuştuk. Ben söyleyeyim mi bürokratları? Hepsi yukarıya doğru bakıyor, bir yerden haber gelecek, talimat gelecek, öyle hareket edecekler. Aynen böyle; abartmıyorum. Bir şey anlatıyoruz, ‘Bana söyleme’ oraya söyle’ diyor. Bu düzen değişecek. Biz, bu memleketin liyakatli insanlarına işinin ehline süreci bıraktığımız zaman, bu memleketin insanları, bu milleti yukarıya doğru tırmandırır. Onun için Sultanbeyli’yi, İstanbul'u, bütün Türkiye'yi depreme hazır hale getirmek için, bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız.”

“Boşa harcayacak tek bir kuruşumuz ve zamanımız yok” diyen İmamoğlu, “Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm, zamana karşı yürütülen bir can kurtarma operasyonudur. Boşa harcayacak tek bir kuruşumuz ve zamanımız yok. Bu seferberliği İstanbul'da başlattık. Göreve gelir gelmez bütün Türkiye'de başlatacağız. Ranta dayalı bir süreçten bu süreci kurtaracağız. Depreme hazırlığın önündeki bütün engelleri kaldıracağız. ‘Efendim TOKİ'yi kapatacakmış.’ Hayır, öyle bir şey yok. Nereden çıktı? Uyduruyorlar. Öyle bir laf yok. TOKİ'yi asli görevine döndüreceğiz. TOKİ sözlerimizi çarptırmasınlar. TOKİ'nin görevi nedir biliyor musunuz? Dar ve orta gelirlerin umutlarını yükselten, onlara sosyal konut üreten bir kuruluştur. Bunlar, o işi unuttular. Sosyal konuta ağırlık vermeyi unuttular. Kentsel dönüşümde öncü olmalıdır TOKİ. Onu da unuttular.” şeklinde konuştu.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!