İmam vaazında öyle bir şey söyledi ki cemaat camiyi terk etti!

İmam vaazında öyle bir şey söyledi ki cemaat camiyi terk etti!

Zonguldak İnağzı mahallesinde geçen cuma günü, cuma namazının ardından imamın vaazında söylediği sözler, cemaatin bir kısmının camiyi terk etmesine neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör atanması sonrasında Boğaziçi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından başlatılan protesto eylemleri AKP tarafından ağır bir dille eleştirilirken protestoculara “Terörist” denmişti.

Zonguldak’ta bir camii imamı da vaazında Boğaziçi öğrencileri ve AKP iktidarının bu protestolarda hedef tahtasına koyduğu LGBT’liler için “Terörist” deyip “Lut Kavmi” benzetmesi büyük tepkiye neden oldu. İmamın vaazındaki bu sözlere sinirlenen cami cemaatinden bazıları camiyi terk etti.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Zonguldak İnağzı Mahallesinde bir camide geçen cuma günü yaşanan olayda, iddialara göre imam S.E., namazdan önce yaptığı vaaz sırasında eylem yapan Boğaziçili öğrencilerin terörist olduklarını söyledi.

Bunun üzerine cemaattin içinde bulunan bazı yurttaşlar imam S.E.’ye tepki göstererek camiyi terk etti. Camiye giden vatandaşlar imamın zaman zaman bu tip konuşmalar yaptığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen hutbenin dışına çıktığını belirterek S.E.’yi uyardıklarını belirtti.

“BEN ÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM”

Cami hocası S.E., yaptığı açıklamada, vaaz sırasında üniversite ve öğrencilerinden bahsetmediğini iddia ederek şunları söyledi:

“Vaaz sırasında ne üniversiteden ne de öğrencilerden bahsettim. Ben Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudum. Lut kavminin helak olmasından bahsettim. Siyaset yapmadım. Cemaatin içerisinden 2-3 kişi olayı siyasete çekip tepki gösterdi. O sırada cemaat içerisinde kargaşa oldu. Bir kişi de camiyi terk etti. Cemaatte o kişilere tepki gösterdi. Bu davranışlar beni çok üzdü. Ama hiçbir zaman üniversiteli gençlerimize terörist veya eşcinsel demedim. Biz imamlar camiye hiçbir şekilde siyaset sokamayız. Biz her cinsten, her renkten insana hitap ediyoruz. Konunun buralara çekilmesi beni üzdü.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!