İlker Başbuğ’a FETÖ soruşturması… Savcılık karar verdi

featured

FETÖ’nün Ergenekon kumpası kapsamında 22 ay hapis yatan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a, “26 Haziran 2009’da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dâhil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın” sözleri sonrası dava açılmıştı.

Başbuğ, sonrasında “Televizyon programındaki konuşmamızın kapsamı Hükümet tasarısı dışında iki önerge ile yapılan düzenlemeler olup esasen bunların üzerine FETÖ gölgesi düşürmek değil gece yarısı yapılan bu düzenlemelerden FETÖ’nün istifade ettiğinin ortaya konulmasıdır” ifadeleriyle sözlerine açıklık getirmiş, sözlerinden hükümeti hedef aldığı anlaşılmasının doğru olmadığını kaydetmişti.

Ulusal Kanal’dan Seda Akyüz’ün haberine göre İlker Başbuğ hakkında AKP’li milletvekilleri tarafından suç duyurusunda bulundu. İlker Başbuğ’a “hakaret” soruşturmasının yanında, FETÖ üyeliği ile ilgili soruşturma açıldığı da ortaya çıktı. Savcılık, Başbuğ hakkında “FETÖ üyeliği iddialarının” kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

odatv.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!