İlahiyat profesörlerinin tartışması kanlı sonlandı

featured

Olay Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde meydana geldi. İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, fakülte binasında silahla vuruldu.

BACAĞINDAN YARALANDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bacağından yaralanan ve ilk müdahalesi yapılan Uluç, tedavisi için Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Uluç’un durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay yerinde inceleme yapan Emniyet güçleri, kaçan şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

AYNI FAKÜLTEDE GÖREVLİ AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından aynı fakültede görevli Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Olayla ilgili Galip A.’nın kardeşi İ.A.’nın da arandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü de şu açıklamayı yaptı:

”Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde 04 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 17.30 sıralarında yaşanan üzücü olayda İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi T.U. ile öğretim üyesi G.A. ve kardeşi İ.A. arasında çıkan arbedede, öğretim üyesi T.U. yaralanmıştır. Yaşanan olayda yaralanan öğretim üyesi T.U., hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Yaralanan öğretim üyesinin hayati bir tehlikesi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan bu olaydan dolayı üzüntü duyduğumuzu ve konuyu takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!