İktidarın terörle flörtü ve sonucu

PKK eskiPKK değil”. “PKK silah bırakmakistiyor”. “Eğer iktidar açılımprojesini ortaya koymazsa, İmralı’nın yol haritasını tartışmaya başlayacağız”.Bu ve benzeri söylemler, iktidar sempatizanı köşe yazarlarının yaklaşımıydı.

AKP iktidarı da bu söylemleri “anaların gözyaşı akmasın”, “birlikberaberlik sağlansın”, “terör bitsin”,“barış gelsin” söylemleriylecevapladı. “Demokratik açılım” böylebaşladı. AKP iktidarı böylece PKK gibi Türkiye’yi bölmeyi hedef alan bir terörörgütünün varlığını kendisinden önceki iktidarların açılım yapmamasına bağlamışoluyordu. Nitekim AKP iktidarı “demokratikaçılım” yaparak Mahmur’dakileri kamptan geri getirecek, dağdakiteröristlerin de ellerindeki silahları bırakmalarını sağlayacaktı.

Sonuç AKP iktidarının beklediği gibi olmadı. Kimsesilah bırakmak ya da pişman olmak için dağdan inmedi. Tam aksine birileridağdan meydan okumak için indi ve sonra da yine dağa döndü. “Demokratik açılım” da, yalnız ve yalnızİmralı canisinin “muhataplık”konusunda önünün açılmasını sağladı. Daha önce “PKK’ya terör örgütü” demediği için DTP ile görüşmediğini söyleyenBaşbakan Erdoğan, açılım bağlamında DTP ile görüştü. Yine Başbakan Erdoğan’ınaçıklamalarıyla Öcalan ile de “devlet”görüşmeye başladı. İktidarın “demokratikaçılım”ı gerçekte Öcalan’ı “muhatap”kılmaya yaradı. İktidar ile kontrol ettiği devlet İmralı’dakiyle değil aslındaterörle flört ediyordu.

 

Gelinenson aşama!

Sekiz yıllık AKP iktidarı zaten bölgeyi terörörgütünün dilediği gibi eylem yaptığı bir arenaya çevirmişti. Bölgede terörlemücadele eden askerler bir biçimde sindirilmiş, suçlanmış ve susturulmuştu.Böylece bölgede psikolojik inisiyatif, fiilen terör örgütünün legal ve illegaldestekçilerinin eline geçmiş oldu. AKP yetkilileri ise sürekli olarak MHP veCHP’ye yönelik olarak “Güney Doğu’daniçin yoksunuz?” diye soruyordu.

Hâlbuki Güneydoğu’da legal siyasetin de bölge halkıgibi rehine tutulduğunu iktidar herkesten çok daha iyi biliyor. Terör örgütününmuhalefete verilecek “bir oyun bir ölü;beş oyun beş ölü!” anlamına geleceğini bir strateji olarak 12 Haziranseçimlerinde uygulamaya konulacağını devletin güvenlik birimleri tespitetmiştir. Son gelişmeler, açıkça PKK’nın bölgede “kaos” yaratmaya yönelik bir stratejiyi devreye soktuğunugöstermektedir.

AKP iktidarı bölgedeki terörü, devleti bölmefaaliyetlerini, ayaklanma provalarını görmezlikten geliyor. Siyasi kaygılarnedeniyle de devlete karşı savaş ilan etmiş olan teröristlerin üzerine iktidargitmiyordu. Bugün halen İmralı’daki caninin bölgeyi kontrol etmesine ve Kandil’iyönetmesine bizzat iktidar izin veriyor. Son gelen bilgiler ise Güney Doğu’daişin çığırından çıkmakta olduğunu gösteriyor.

Emniyet istihbaratının elde ettiği bilgiye göreörgüt, süreci kontrol altına almak ve bölgede taban kazanmak amacıyla 4 aşamalı bir plan hazırlamış. İlk aşamadaKürdistan”ın inşası için her alanda meclisler, komünler,kooperatifler ve akademiler üzerinden örgütlenilecek. İkinci aşama serhildan(kitleseldirenme). Ardından ‘devrimci halk savaşı’için hazırlık yapılacak. Tüm bunların Haziran 2011’de yapılacak genelseçimlerde başarıyı getireceği ileri sürülüyor. KCK’nın kaos senaryosuna göre,Nevruz’la birlikte kitlesel eylemler gerçekleştirilecek. Ayrıca diğer siyasipartilerin Nisan-Mayıs aylarında bölgeye gelip propaganda yapmaları önlenecek. Hiç kimse bölgeye gelmeye cesaretedemeyecek. Hiç kimse kalkıp ileri geri konuşma cesaretini kendisindebulamayacak. “KCK’nın AK Parti veMHP’nin bölgede mitingler yapmasına imkân vermeyeceği belirtiliyor. CHP iseengellenmeyecek. CHP için şu kayıt düşülüyor: “Mevcut tutumu devam ettikçemitingleri etkisiz kılınacak ve gerekirse kendi pankartlarımız açılarakprotesto edilecek”.

Bu sözlerin bir terör organizasyonu tarafındanedilmesi bile ülkenin içine düşürüldüğü durumu göstermesi bakımındanyeterlidir. İktidarın, Öcalan ve Kandil ile “açılım” adı altında yürüttüğü flörtün Türkiye’yi getirdiği yer işteburasıdır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!