İklim değişikliği uyarısı yapan Johnson, akşam yemeğine özel jetle gitti

İklim değişikliği uyarısı yapan Johnson, akşam yemeğine özel jetle gitti

İskoçya’daki COP26 İklim Zirvesi’nde  dünyaya iklim değişikliği konusunda uyarılarda bulunan İngiltere Başbakanı Johnson, Londra’da bir akşam yemeğine çevre dostu bir tren yerine yakıt tüketen uçağa binerek katıldı ve eleştirilerin hedefi oldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İklim Zirvesi’nde  dünyaya iklim değişikliği konusunda uyarıda bulunup akşam yemeğine özel jetle gitmesi tepkilere neden oldu.

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 BM İklim Zirvesi devam ederken, Johnson, eski Daily Telegraph editörü Charles Moore ile Londra’da bir akşam yemeğine katılmak için dün akşam zirveden özel bir jetle ayrıldı.

Zirvede ”Dünya’yı görünmez ve boğucu bir CO2 battaniyesiyle kaplamayı” bırakma çağrısında bulunduktan sonra özel jetle zirveden ayrılan Johnson,  daha çevre dostu bir tren yerine, yakıt tüketen uçağa binerek çifte standart uygulamakla suçlandı.

Johnson’ın zirveden ayrılış şekli,  İşçi Partisi Başkanı Anneliese Dodds tarafından ”şaşırtıcı ikiyüzlülük” olarak eleştirildi.

Dodds, “Bu, Başbakan’ın şaşırtıcı ikiyüzlülüğü. Dünya liderlerini iklim felaketini önlemek için gece yarısına bir dakika kala uyardıktan sonra, Boris Johnson Cop26’dan ayrıldı, özel jetine atladı ve iklim değişikliği şüphesi olduğunu itiraf eden bir centilmenler kulübünde akşam yemeği için Londra’ya uçtu. Görünüşe göre, iklim kriziyle mücadele etmek için harekete geçmek söz konusu olduğunda, Muhafazakarlar için bir kural ve dünyanın geri kalanı için başka bir kural var” dedi.

Johnson’ın Sözcüsü,  Johnson’ın neden Birleşik Krallık içinde bir yolculuk için trenle gidemediği sorularına karşılık Başbakan’ın ”önemli zaman kısıtlamaları” nedeniyle uçağa binmesi konusunda ısrar etti. Sözcü, ”Başbakanın ülke çapında hareket edebilmesi önemlidir ve önemli zaman kısıtlamaları ile karşılaştık. Uçuş için kullandığımız yakıt sürdürülebilir ve emisyonlar dengeleniyor” diye konuştu.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!