İki Haftada 20 Bin Sarsıntı Yaşanınca O Ülkede OHAL İlan Edildi

featured

İzlanda’da yanardağ patlaması endişesiyle acil durum ilan edildi

İzlanda’da art arda yaşanan depremlerin ardından yanardağ patlaması endişesiyle acil durum ilan edildi.

BBC’nin haberine göre, acil durum ilan eden yetkililer ülkenin güneybatısındaki Grindavik kasabasında önlem olarak tahliye kararı aldı.

Acil durum ilan edilmesinin ardından tahliye edilen Grindavik kasabası sakinleri cumartesi günü erken saatlerde yer sarsılırken, yollar çatlarken ve binalar hasara uğrarken evlerinden çıkarılırken yaşadıklarını anlattı.

Yetkililer, 3 bin 800 nüfuslu Grindavik kasabasının neredeyse tamamının akrabalarının yanına yerleştiğini, yalnızca 50-70 kişinin tahliye merkezlerine yönlendirildiğini bildirdi. Evde kalan belge, ila ile diğer önemli eşya ve, evcil hayvanlarını almak isteyen kasaba sakinlerine kontrollü şekilde pazar günü izin verildi.

İzlanda Meteoroloji Ofisinden (IMO) yapılan açıklamada, son haftalarda çevresinde binlerce sarsıntı yaşanan Fagradalsfjall Yanardağı’nın patlamasından endişe edildiği bildirildi.

Açıklamada, “Yakın bir tehlike söz konusu değil, tahliye kararı, Grindavik sakinlerinin güvenliğini sağlamaya yönelik önleyici bir tedbirdir.” ifadesi kullanıldı.

Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı kasabaya giden tüm yollar, trafiğin giriş ve çıkışını sağlamak için acil durumlar dışında kapatıldı.

33 aktif volkanik sistemin bulunduğu İzlanda’da acil durum ilanın ardından tahliye edilenler için barınma merkezleri kuruldu.

Ekim sonundan bu yana İzlanda’nın güneybatısında 20 binden fazla sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

Bölge 2021, 2022 ve 2023’teki patlamalara kadar 8 yüzyıl boyunca hareketsiz kalmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!