İhtiyar Delikanlı

Çöl Savaşçısı

Beşiktaş taraftarlarının rakibin herhangi bir oyuncusundan değil de maçın oynanacağı stadın zemininden çekinmesi Türk futbolunun 21. Yüzyılda ne durumda olduğunun ispatıydı aslında.

Geçtiğimiz maçlara göre daha iyi sayılabilecek Malatya Stadyumu zemini yine de Malatya’da kayısı dışında patates de yetiştirilebilecek bir mekan vadediyordu adeta.

Milyonlarca liraya oyuncular alınan ve o oyunculara milyonlarca lira maaş verilen bir ortamda zemine yeterince özen gösterilmemesi düşündürücü.
Maçtan önce kafamda maçı oynarken; top sürmesi zor bir zemin, kendini kurşun yemiş gibi yerlere atan Adem Büyük ve kısır bir maç öngörüyordum. Nitekim ilk düdük ile beraber senaryo tam da buydu.

Süper Lig adeta bir hakem kandırma ligi durumunda. Adem Büyük feryat figan kendini yere atıyor, siz koptu bağları kesin diye düşünürken ayağa kalkıp koşa koşa ceza sahasına gidiyor. Bizler adına sıkıcı Adem adına bence utanılması gereken bir durum.

Maç öncesi kadrolar açıklandığında Sergen Hoca’nın üç edilgen orta saha ile sahaya çıkması özellikle sosyal medyada eleştiri konusu oldu ki ben de bu eleştirilere hak vermiyor değilim.

Mensah ya da Ljajic’ten birisi on bire yazılamaz mıydı? Nitekim Beşiktaş üç edilgen orta sahası ile ilk 45 dakikayı çöpe attı. Kuvvetle muhtemel Sergen Yalçın Hoca merkezi dirençli tutup Larin ve Ghezzali savunma kaygılarından arındırmak istedi ama bu sefer de Beşiktaş saha içinde yetenek anlamında eksik kaldı. Mensah, Töre, Nkoudou gibi kaliteli ayakların sahaya dahil olması ile Beşiktaş hem skoru aldı hem de maçın sonuna kadar bu skoru taşıdı.

Daha önceki yazılarımdan birinde, ‘Atiba öyle yerlerde topla buluşuyor ki, keşke daha teknik bir oyuncuya gelse top diye hayıflanıyor Beşiktaş taraftarı’ mealinde bir cümle yazmıştım. Yine bir savunma arkası koşusunda topu alan ihtiyar delikanlı Atiba bu defa tabelayı takımı lehine değiştiriyordu. Zorlu Mart ayının ilk virajını kaptanının golü ile dönen Beşiktaş gözünü rakiplerinin kayıplarına çevirdi.

Yazının son bölümünde Beşiktaş’ın yeni yaşını kutlamayı ihmal etmeyelim. Milyonların aşkı Türkiye’nin Beşiktaş’ı !

-Abdülkadir Dökmetaş

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!