İçişleri Bakanlığı: “İsminde ‘Kürdistan’ tabiri olan 4 siyasi parti var”

İçişleri Bakanlığı: “İsminde ‘Kürdistan’ tabiri olan 4 siyasi parti var”

İçişleri Bakanlığı, isminde Kürdistan tabiri olan siyasi partiler hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan kapatma davalarının devam ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğinden, bir milletvekilinin bakanlığın cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi üzerine çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

“Bahse konu Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) 11/12/2014 tarihinde kurulmuş olduğu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adı geçen parti için ‘Parti Tüzük ve Programı’nın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanununa aykırı olması nedeniyle kapatılma talebiyle 20/12/2018 tarihinde kapatma davası açıldığı belirlenmiştir” denilen açıklamada, yapılan incelemede kapatma davasının Anayasa Mahkemesi’nde devam ettiğinin görüldüğü belirtildi.

Anayasa’nın 69. maddesi hükmü gereği, siyasi partilerin mali denetimlerinin Anayasa Mahkemesi tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Bahse konu partinin mali denetimi de bu hüküm doğrultusunda gerçekleşmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca “Öte yandan Aralık 2011, Nisan 2014, Mayıs 2016 tarihlerinde kurulan ve isminde ‘Kürdistan’ tabiri bulunan 3 parti daha bulunmaktadır. Bu partiler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatma davası açılmıştır. Kapatma davaları Anayasa Mahkemesi’nde devam etmektedir” bilgilerine de yer verildi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!