Hüseyin Eroğlu, Galler maçı sonrası sert çıktı! ‘Bu yıldızlardan verim alamayız’

featured

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup’un 1’inci haftasında Galler deplasmanında sahaya çıktı. Ay-yıldızlılar, Galler deplasmanından 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, A Milli Futbol Takımı’nın Galler deplasmanındaki performansını değerlendirdi.

A Milli Futbol Takımı’nın maçta hem hücumda hem de savunmada etkisiz kaldığını belirten Hüseyin Eroğlu, “Baştan söylemek gerek. Ne hücumda ne savunmada etkili olabildik. Galler takımı kendi sahasında temposu yüksek ama bizim buna karşılık verebilmemiz gerekiyor” dedi.

1 puanın çok değerli olduğunu vurgulayan Hüseyin Eroğlu, “Bu kadar derin savunma yaparken geçişle oynamaya çalıştık ve rakip kaleden uzak kaldık. Biraz daha önde basmak lazım. Bu denli savunma yaparak rakibin oynamasına izin verirsek sıkıntı yaşamaya devam ederiz. 10 kişi kaldıktan sonra rakip de rölantiye aldı. Biz biraz cesur oynamaya başladık ama sonuç olarak 1 puan çok değerli” ifadelerini kullandı.

Milli Takım’ın Galler maçında Avrupa Şampiyonası’ndaki performansının altında kaldığını dile getiren Hüseyin Eroğlu, “Avrupa Şampiyonası’nda çok güzel mesajlar verdik oyun anlamında. Ancak bu maç altında kaldık. Evet savunmayı yapmak önemli ama biz hücum yapabilecek bir takımız” diye konuştu.

Dizilişin karşılığının oyuna yansımadığını belirten Hüseyin Eroğlu, “Topa sahip olduğumuz bölümü çok daha organize kullanmalı ve bunun süresini artırmalıyız. Her baskıda kazandılar topu. Bu kadar pas hatası ve baskıyı yönetemezsen olmaz. Dizilişin karşılığı oyuna dönüşmedi. 5’li oynuyoruz. Sağda Zeki solda Mert evet alanları kapatıyorlar ama top bize geçtiğinde kreatif olamıyoruz” dedi.

Fanatik’te maçı yorumlayan Hüseyin Eroğlu son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Biz artık dünyanın en önemli takımlarında, en önemli pozisyonlarda oynayan oyunculara sahibiz. Uluslararası seviyede bu kadar iyi oyuncularımız varken bu yetenekleri atak karşılatarak kullanamayız. Yetenekli oyuncular topa sahip olarak oynamak ister, bundan keyif alır ve bu hazla üretir. Toptan ve kaleden uzak kalarak bu yıldızlardan verim alamayız. Bu maçtan çıkarılması gereken net ders bu.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!