“Hudut Namustur” Pankartı Asan Gençlerden Biri Açıklamada Bulundu: Tehdit Edildiğinden Şüpheleniliyor

“Hudut namustur” pankartı asan gençlerden biri sosyal medya hesabından ‘kullanıldığını’ belirten bir video paylaştı. Vidonun paylaşılmasının ardından gencin arkadaşları tehdit edildiğini düşündüklerini açıkladılar.

İstanbul’un çeşitli yerlerinde yasa dışı göçmenlerin Türkiye’ye kontrolsüz olarak girişine karşı çıkan pankartlar asılmıştı. İstanbul’un farklı noktalarına “Ülkemde mülteci istemiyorum” ve “Hudut namustur” pankartları asan ve “Öfkeli Genç Türkler” imzası kullanan gruptan 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un birçok noktasında “Hudut namustur” pankartı astıkları iddiasıyla 17 Ağustos’ta gözaltına alınan altı kişiden biri olan Semir Yapıcı, İstanbul-Bahçelievler’deki evinden çıktığı sırada sopalı saldırıya uğradı. Saldırı üç kişi tarafından gerçekleştirildi. Başından yaralanan Yapıcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırının Ülkü Ocakları Tarafından yapıldığı öğrenildi.

Olayın ardından “Hudut Namustur” pankartı asan Öfkeli Genç Türkler’den biri Twitter hesabından bir açıklamada bulundu.

Gencin açıklaması şöyle:

“Bir süre önce Hudut Namustur yazılı bir pankart astım. Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vaat ettiler. Olaylar büyüyünce kullanıldığımı fark ettim ve kullanılmaktan pişman olduğum için şimdi bu videoyu çekiyorum.”

https://twitter.com/verackmk/status/1433508799181201423?s=20

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!