Hollanda’da Savunma Bakanı da istifa etti

Hollanda'da Savunma Bakanı da istifa etti

Afganistan’daki tahliyeler nedeniyle  Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag’ın istifa etmesinin ardından Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld de  istifa etti.  

Hollanda Savunma Bakanı, parlamentonun Afganistan’daki Hollanda kuvvetleri için çalışan çevirmenlerin Kabil’den kaotik tahliyelerini ele alması nedeniyle aleyhinde bir gensoru önergesinin kabul edilmesi üzerine görevinden ayrıldı.

Ank Bijleveld, Hollanda’nın geçici koalisyon hükümetinde dışişleri bakanı Sigrid Kaag’ın ardından tahliyeler nedeniyle istifa eden ikinci bakan oldu.

Kaag, dün akşam meclis gensoru önergesi kabul edildikten hemen sonra istifa etmişti.  Bijleveld başlangıçta görevde kalacağını belirtti ancak bugün öğleden sonra Kaag’ın örneğini takip etmeyi neden reddettiği konusundaki siyasi tartışmalar nedeniyle istifa edeceğini açıkladı.

Yaptığı kısa basın açıklamasında Bijleveld, ”Temsil ettiğim görevi tamamlamaya devam etmek istedim.  Ön cephede olan ve hala Afganistan’da bulunan ve bize güvenen tercümanları güvenliğe kavuşturma işini tamamlayan kadın ve erkekler için. Ancak, Görevde kalma kararımın tartışma konusu olduğunu görüyorum. Sonuç olarak, artık halkım için yeterince sorumluluk alamam” dedi.

Bijleveld, Mart ayında yapılacak genel seçimlerin ardından bir sonraki Hollanda iktidar koalisyonunu kurmak için şu anda uzun süren görüşmelerde bulunan Hıristiyan Demokratlar partisinin üst düzey bir üyesi.
Kaynak: Nurdan Mısırlıoğlu / Ajans Bizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!