Hindistan Hükümeti’nden Halka İzahat: 5G İle Koronavirüs Arasında Bağlantı Yok, Zaten Bizde Henüz 5G De Yok

Hindistan Hükümeti'nden Halka İzahat: 5G İle Koronavirüs Arasında Bağlantı Yok, Zaten Bizde Henüz 5G De Yok

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan’da toplumsal medyada son ölümcül dalganın 5G teknolojisinden kaynaklandığına ait komplo teorileri ortaya atıldı. Hükümet, savların gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yayımlayarak ülkede halihazırda bu teknolojinin aktif olmadığını bildirdi.

Salgının hızla yayılmaya devam etmiş olduğu Hindistan’da bazı vatandaşlar koronavirüsten korunmak için inek idrarı ve gübresinden medet umarken, ülkede pandemiyle savaşı zora sokacak bir komplo teorisi daha ortaya çıktı.

Sosyal medya platformlarında da 5G yazışma teknolojisinin koronavirüsü tetiklediğini öne devam eden komplo teorileri dolaşmaya başladı. Bu mesajlarda ek olarak, 5G istasyonlarının kontrol edilmesi esnasında ortaya çıkan radyasyonun havayı zehirlediği ve bu yüzden insanların nefes almakta güçlük çekip ölmelerine niçin olduğu belirtiliyor.

​Söz mevzusu iddiaların sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında hızla yayılmasının arkasından Hindistan İletişim Bakanlığı bir izahat yayımladı.

Açıklamada, “Çeşitli sosyal medya platformlarında, ikinci koronavirüs dalgasının 5G mobil kulelerin kontrol edilmesinden kaynaklandığını iddia eden yanıltıcı mesajlar dolaşıyor. Bu mesajlar yanlıştır ve kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vesileyle kamuoyuna, 5G teknolojisi ile Kovid-19’un yayılması içinde bir bağlantı olmadığı mevzusunda bilgilendirilmiş olmak ve bu mesajlarla yayılan söylentilerden etkinlenmemeleri icap ettiğini hatırlatmak isteriz” denildi.

Mesajların ‘bilimsel temeli olmadığının’ da belirtildiği açıklamada ek olarak, ülkede 5G teknolojisinin hemen hemen kontrol edilmeye başlanmadığı ve uzun süre bu şekilde bir plan olmadığı da vurgulandı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!