Hibya, ‘Sanatsal Sohbetler’ kapsamında sosyal hizmet uzmanı ve halk müziği sanatçısı Kahraman Eroğlu’nu hibya stüdyolarında ağırladı.
Sohbet havasında gerçekleşen yayında, “Türkülere gizlenmiş sosyal yaralar”, Çocukların ve gençlerin korunması, eğitimi’, “evsizlerin rehabilite edilmesi”, “ Kadın sorunları ve kadına şiddetin nedenleri”, “Ekonomik gücü ve ailesi olmayan yaşlılar için çözümler”, “Devletin, belediyelerin ve bireylerin sorumluluk alması” gibi konu başlıkları ele alındı.
Eroğlu, program esnasında birçok şarkı ve türkü de seslendirdi.
İstanbul İl Müdürlüğü görevini 7 yıl boyunca yürüttüğünü belirten Eroğlu, çalışmalarını ‘Müdür Baba’ isimli kitabında topladığını anlattı.
Eroğlu, çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders verdiğinden bahsederek, “Aynı zamanda çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışıyorum. Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Dernek Başkanıyım. Türkiye Sahaflar Derneği’nin Genel Başkan Yardımcısıyım. Birçok ilde düzenlenen konferans ve seminerlere konuşmacı olarak katılıyorum.” dedi.
Yürüttüğü çalışmalardaki amaçlarına değinen Eroğlu, “Toplumun kanayan yarası olan özellikle sokakta yaşayan, çalışan çocuklar, madde bağımlısı çocuklar, kadına yönelik şiddet, istismar ve yaşlılara yönelik yapılan bu haksızlıkları dile getirmek ve bu konuda da çağdaş uygarlık düzeyinde bir sosyal hizmet anlayışını oturtmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
“Toplum merkezleri kapatıldı”
Eroğlu, okullarda mutlaka sosyal hizmet uzmanlarının görev alması gerektiğini vurgulayarak, “Yerel yönetimlerin bu alana girmesi lazım. Her mahallede Aile Danışma Merkezleri, Çocuk Koruma Merkezleri, Yaşlı Danışma Merkezleri olması lazım. Toplum merkezleri vardı. Kadınların bilinçlenmesine katkı sağlıyordu. Çocukların boş vakitlerinin nasıl değerlendirileceğine yönelik çalışmaların yapıldığı toplum merkezleri kapatıldı.” diye konuştu.
“Sokak çocuklarına sahip çıkmak, korumak gerekiyor”
Sokakta yaşayan çocuklarla 7 yıl çalıştığını söyleyen Eroğlu, “Çocuklara sahip çıkıp, korumak gerekiyor. Çocukları sokağın olumsuz koşullardan uzaklaştırmak için de çocukların desteklenmesi gerekiyor. Okula giden çocuklar için mutlaka gıda desteği verilmeli.” dedi.
“Sazım benim her şeyimdir”
Eroğlu, sazının her gittiği yerde kendisine yoldaşlık ettiğini dile getirerek, “Bana rehber oldu. Acılarıma ortak oldu. İsyanlarımıza eşlik etti.” şeklinde konuştu.
“Aileleri bilinçlendireceğiz”
Madde bağımlılığı konusunda Bağcılar Belediyesi ile bilinçlendirme etkinliği yapacaklarının altını çizen Eroğlu, “Özellikle anne babaları bu konuda uyaracağız. Çünkü çocuk bu maddeye bir şekilde alışıyor ve evde anne baba anlamıyor. Biz aileleri bilinçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
‘Sanatsal Sohbetler’ yayınının tamamı ise şöyle: