Hekimler, emeklilik için 7 bin 200 ek gösterge istiyor

Hekimler, emeklilik için 7 bin 200 ek gösterge istiyor

İzmir Tabip Odası, ”Emekliliğe yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz” etkinliği gerçekleştirdi.

Emekliliklerinde daha az maaş alan hekimler, 7 bin 200 ek gösterge istiyor.

İzmir Tabip Odası,  ”emekliliğe yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz” sloganıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi hekimleriyle buluşma gerçekleştirdi. Buluşma öncesinde İzmir Tabip Odası  Başkan Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Doğu Barış Kılıççıoğlu, İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz ile görüştü.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve oda aktivislerinin katılımı ile gerçekleşen ”Emekliliğe yansıyacak yaşanabilir temel ödeme istiyoruz” etkinliğinde İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi hekimlerine, ”7200 ek gösterge İstiyoruz” ve  ”emekliliğe yansıyan yaşanabilir temel ödeme istiyoruz” kokartları dağıtılarak konuya ilişkin hazırlanan broşürler paylaşıldı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı,  Türk Tabipleri Birliğinin sağlık çalışanlarının ürettikleri emeğin karşılığında  insanca yaşayabilecekleri güvenceli bir ücret almaları gerektiğini savunduğunu belirterek, uzun yıllardan beri hekimlerin  emekliliğe yansıyan ücretlerinde iyileştirme yapılmadığını söyledi.

Türkiye’de de 2003 yılından itibaren uygulamaya konulan ”Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile  sağlıkta piyasalaşmanın önünün açıldığını, performansa dayalı  ücretlendirme siteminin uygulamaya sokulduğunu anlatan Çamlı, ”Adaletsizlikler içeren sistem,  iş barışını da olumsuz etkilemiştir. Emekliliğe yansımayan performansa dayalı ek  ödemeler,  son dönemde hastane gelirlerinin azaldığı gerekçesiyle iyiden iyiye düştü” dedi.

Performansa dayalı ek ödeme sistemi ile aldıkları ücretin önemli bölümünün, çalıştıkları sürece aldıkları ücretten oluştuğunu ifade eden Çamlı, şu değerlendirmeyi yaptı:

”Hekim ücretleri yıllar içinde giderek küçültülmüş, yoksulluk sınırının altına gerilemiştir. Geldiğimiz noktada, Türk Tabipleri Birliğinin kapsamlı önerilerinde yer alan sistemli iyileştirme çalışmasının yapılması kaçınılmazdır.  Hekimlerin emekli olduklarında uzun eğitim sürelerine ve  zorlu çalışma koşulları yönünden, emsali bile olmayan personelden daha az ücret alır hale gelmesi; adaletsizlik, haksızlık duygusunun birikmesine ve ciddi bir mağduriyete neden olmaktadır. ”

Çamlı, hekimleri, meslek özlük hakları için ve ekonomik talepleri için ortak mücadeleye çağırdı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!