HDP’li Erol Katırcıoğlu: Erdoğan Adım Atarsa Tabii Ki AKP İle Uzlaşırız

HDP'li Erol Katırcıoğlu: Erdoğan Adım Atarsa Tabii Ki AKP İle Uzlaşırız

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Erdoğan adım atarsa tabii ki AKP ile tekrar uzlaşırız” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Kronos Haber’e açıklamalarda bulundu.

Katırcıoğlu, HDP İzmir İl Başkanlığına düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıyı “Erdoğan’a mesaj” olarak yorumlayan Katırcıoğlu, “Özellikle Devlet Bahçeli ve tabii MHP kendileri olmadıklarını söyleseler de -kimseyi kanıtı olmadan suçlamak istemem- anladığım kadarıyla AK Parti’ye bir mesaj veriyorlar.” dedi.

NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesini de değerlendiren Katırcıoğlu, “Ya düşecekler ya da despotizme doğru ülkeyi yönlendirecekler diye düşünüyorum. Eğer demokrasi yönünde adımlar atmak mümkün olabilirse ki ben Erdoğan’ın yapabileceğini düşünüyorum, ama bu ortaklık içinde bunun pek mümkün olmayacaktır.” diyerek, “Orada demokrasiye evrilme mesajı verildi” şeklinde yorumladı.

ERDOĞAN’IN KANDİL’E MESAJ GÖNDERMESİ ÇÖZÜM ARAYIŞINDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Murat Karayılan’ın 9 Haziran 2021 tarihinde, “Birkaç ay önce Türk devleti bazı dostlar vasıtasıyla, hatta Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bize bilgi göndererek Türkiye’nin içinde, Kuzey Irak’ta ateşkes ilan edin. O zaman biz de yapacağınız hiçbir şeye müdahil olmayız dediler” iddiasına ilişkin “planlanan bir müzakere mi var?” sorusuna Katırcıoğlu şöyle yanıt verdi:

“Bu haber bir işaret tabii ki. Tayyip Erdoğan’ın hâlâ bir çözüm arayışı içerisinde olduğuna işaret eder. Dolayısıyla benim söylediğimi biraz destekleyen bir hadise. Tahmin ediyorum Tayyip Erdoğan şunu görüyor, MHP’lileşiyor bir kere.

Kendisi “bütün milliyetçilikleri ayaklarımın altına aldım” dememiş miydi? Şimdi nereden çıktı bu Türk milliyetçiliği? Hani siz ümmetçiydiniz? Hani farklı etnik kökende insanlara yakındınız? Böyle diyorlardı. AK Parti içinde akil birtakım insanlar var ve onlar bu rahatsızlığı söylüyorlar. Bu gidişin iyi bir gidiş olmadığını söylüyorlar. Zaten AKP içerisindeki muhalif seslere baktığımız zaman böyle bir itirazın orada olduğunu görüyoruz. Daha önce de Başkanlık Sistemi noktasında itiraz edenler de olmuştu. Onların hepsi tasfiye edildiler ve böyle bir yola girdi.

Yeniden bir çözüm masasına oturulur mu sorusu çok ortadadır. Keşke olsa diyeceğim bir şey. Benim gönlümden geçer.”

ERDOĞAN ADIM ATARSA HDP AKP İLE TABİİ Kİ TEKRAR UZLAŞIR

Katırcıoğlu, “Kürt sorununun çözümü noktasında başlayan ya da başlaması planlanan yeni bir müzakere süreci mi var? Olursa HDP, AKP ile uzlaşır bir ortaklık olur mu?” Sorusuna ise Erdoğan’ın adım atması hâlinde uzlaşmaya hazır olduklarını ve çözümün ‘her an’ var olduğunu ileri sürdü.

“Gerçekten bu şekilde bir çözüm çıkmasına inanç var mı?” sorusuna, “Her an var. Sayın Öcalan da söyledi. “Ben bir hafta da çözerim” dedi. Bu çözülmeyecek bir mesele değil.” şeklinde cevap verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!