HDP’den, İddianame Kararına İlişkin İlk Açıklama

HDP'den, İddianame Kararına İlişkin İlk Açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, AYM’nin HDP’yi kapatma davası iddianamesini kabul etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle yeniden açılan davada iddianamenin oy birliğiyle kabulüne karar verdi. HDP’nin hazine yardımlarının bulunduğu banka hesabına bloke konulması yönündeki tedbir talebinin bu aşamada reddine hükmedildi.

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, AYM’nin HDP’yi kapatma davası iddianamesini kabul etmesine ilişkin olarak açıklama yaptı.

AYM’nin kararını değerlendiren HDP’li Sancar, “AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini kapatma kararını da vermiş olacaktır. Biz kararlıyız, HDP’yi sonuna kadar savunacağız, kimsenin şüphesi olmasın HDP’yi yaşatacağız” dedi.

Sancar, devamında şu ifadeleri kullandı:

Anayasa mahkemesi, tarihi bir fırsat yakalamışken, bunu değerlendirmemesi Türkiye adına büyük bir talihsizliktir.
“AYM, iddianameyi kökten reddetme fırsatına sahipti. Bunu yapması için de yeterince hukuki ve vicdani sebep mevcuttu.

Kapatma davası aylar süren bir siyasi kampanyanın sonunca açılmıştır. Başta iktidarın küçük ortağı MHP olmak üzere, iktidar bir bütün olarak ve yandaşları, aylarca HDP’yi hedef gösterdiler. HDP’yi çeşitli platformlarda düşmanlaştıran açıklamalar yaptılar, tehditler savurdular.
Anayasa Mahkemesi’nden de bu yönde taleplerde bulundular. Bu talebi öncelikle Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına yönelttiler.

Kısacası Yargıtay cumhuriyet başsavcısının hazırladığı ilk iddianamenin arka planında bu siyasi kampanya, bu tehdit ve şantaj kampanyası yer alıyor. Üstelik başta MHP olmak üzere, iktidarın çeşitli birimleri sadece HDP’yi tehdit etmekle kalmadı, bizzat cumhuriyet başsavcılığını da tehdit ettiler.

AYM, HDP’yi kapatma kararı verirse kendini kapatma kararını da vermiş olacaktır. Biz kararlıyız, HDP’yi sonuna kadar savunacağız, kimsenin şüphesi olmasın HDP’yi yaşatacağız.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!