HDP, Seçimlere Tek Başına mı Girecek?

HDP, Seçimlere Tek Başına mı Girecek?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bizim parlamento seçimi için ittifak talebimiz ve arayışımız yoktur. Seçimlerde barajı aşacak güce sahibiz.” dedi; seçimlere tek başına girebilecekleri vurgusu yaptı.

Sancar, “HDP’nin ittifak dışı tutulması gerektiği yönündeki açıklamalar biraz fazla temelsizdir. Bir defa şöyle bir varsayımla hareket ediliyor, sanki HDP, herhangi bir ittifaka dahil olmak istiyormuşçasına bir üslupla konuşuluyor. HDP’nin seçim ve ittifakla ilgili stratejisi aslında çok açıktır ve bunu haftalardır, aylardır anlatmaya çalışıyoruz. Medyada bunların yeterince yer almamasının da yarattığı bazı boşluklar var. Birincisi, bizim ‘Demokrasi İttifakı’ diye bir çağrımız var. Biz, diyoruz ki, ‘Demokrasi İttifakı seçim ittifakıyla bir tutulmamalıdır.’ Demokrasi mücadelesi bütünüyle seçimlere endekslenerek yürütülmemelidir” ifadelerini kullandı.

Millet İttifak’ına katılmak gibi bir talepleri olmadığını söyleyen HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanlığı seçimi için de muhalefetle diyaloğa hazır olduklarını belirtti.

Mithat Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’de demokrasinin önünü açmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçmayız.” diyerek ittifaka sıcak baktıklarının da altını çizdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!