Hazine, iki tahville 8,7 milyar TL borçlandı

Hazine, iki tahville 8,7 milyar TL borçlandı

Haziran ayında daha önce açıkladığı programa göre daha sınırlı borçlanma stratejisi açıklayan Hazine, iki tahville ihale öncesi satışla birlikte 8,7 milyar TL’lik borçlanmaya imza attı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 6,30 sabit kupon ödemeli devlet tahvili ihalesinde net 2,87 milyar TL’lik satış gerçekleştirdi. İhalede bileşik faiz yüzde 19,38 oldu.

Hazine, 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvilin ihracında ise satış rakamı 1,48 milyar TL olarak kaydedildi. Bu tahvil ihracında reel bileşik faiz yüzde 3,21 olarak gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 6,30 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılardan gelen 1,37 milyar TL’lik teklife karşılık, 800 milyon TL satış gerçekleştirdi. Söz konusu tahvilde ihale öncesi kamuya 1,88 milyar TL satış yapıldı. Hazine, 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvilin ilk ihracı öncesinde ise piyasa yapıcılardan gelen 1,30 milyar TL’lik teklife karşılık, 850 milyon TL satış yaptı. Bu tahvilde ihale öncesi kamuya 800 milyon TL satış yapıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!