Hatay’da depremzedeler bir kez daha yerlerinden ediliyor: Depremzedeler için hazırlanan ahşap evler AFAD depolarına kaldırılacak

featured

Nursena Kurtoğlu/T24 Ankara

6 Şubat depreminde evsiz kalan depremzede, Örnekevler köyünün tahliye kararına bu ifadelerle tepki gösterdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde evlerini ve yakınlarını kaybeden Hatay’daki depremzedeler, kendileri için hazırlanan 8 aydır kaldıkları Örnekevler Köyü’nden valilik ve AFAD’ın tahliye kararı vermesi sebebiyle gönderilmek isteniyor. Tahliye kararı Toki konutları için yapılacak karayolları çalışmaları yüzünden verildi. Depremzedeler için yuva olan “tiny Houseların” AFAD’ın depolarına kaldırılacağı öğrenildi.

6 Şubat depreminden sonra TÜYAP 11A fuar alanında başlatılan 100 tiny house projesi afetzedeler için kalıcı ve doğa dostu bir yaşam alanı oluşturuldu. Hatay /Kuzeytepe’de kurulan Örnekevler’de derslikler, kütüphaneler ve depremzedelerin ekip biçmesi için bahçeler de bulunmakta. Örnekevler’de 8 aydır kalan depremzedeler arasında kanser hastaları, ampute ve engelli bireyler de bulunuyor. Örnekevler’in çocukların eğitimi ve bakıma ihtiyaç duyan ve engelli olan yurttaşlar için özellikle merkeze yakın olarak inşa edildiği öğrenildi.


“Umudumuzu elimizden almayın”

Örnekevler projesinin sosyal medya hesabında tiny house sakini depremzedelerin röportajlarına yer verildi. Kanser hastası olan bir depremzede tedavi sürecinde Örnekevler’de olmanın ona iyi geldiğini, komşularıyla doğayla iç içe olmanın onu iyileştirdiğini ifade ederken, “Depremden sonra her şeyimizi kaybettik. Burası bizim yuvamız, her şeyimiz. Biz burada kalmak istiyoruz. Umudumuzu elimizden almayın.” diyerek yetkililere seslendi. Deprem nedeniyle omurilik felci geçirmiş bir afetzede de “Kendi düzenimi kurdum, masraf yaptım. Şimdi bizi köyümüzden düzenimizden ediyorlar. Devlete sığınıyoruz, devlet çıkın buradan diyor” diyerek tahliye kararına tepki gösterdi.

İmza kampanyası başlatıldı

Örnekevler köyünde kalan depremzedeler ve projenin gönüllüleri “Örnekevler Tahliye Kararı Geri Çekilsin/Afetzede Mağdur Edilmesin” başlığı adı altında imza kampanyası başlattılar. Kampanya metninde, bu tahliye kararının depremzedeler için maddi manevi yeni bir yıkım olacağı ifade edilirken yetkililere bu konuda gereken düzenlemeleri yapmaları için çağrıda bulunuldu.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!