Hastalarından bıçak parası isteyen doktorla ilgili şok detaylar! İşte rüşvetin listesi…

featured

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan Dr. B.E.’nin hasta yakınlarından bıçak parası adı altında para istediği yönündeki şikayetler üzerine çalışma başlattı.

Hastanede gözaltına alınan B.E.’nin odasında yapılan aramalarda 275 bin lira para bulundu.

ALDIĞI PARALARI TEK TEK NOT ALMIŞ

Hastanedeki odasında yapılan aramalarda B.E.’nin aldığı paralarla ilgili de tek tek not aldığı ortaya çıktı. B.E.’nin ofisinde yapılan aramalarda da yüklü miktarda para bulunduğu öğrenildi. B.E.’nin emniyetteki işlemleri devam etti.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bir Kamu hastanesinde hastane yönetimi ve çok sayıda hasta yakının şikayeti üzerine başlatılan çalışmada, hastanede görev yapan Doktor B.E’nin ‘Bıçak parası adı altında ameliyat öncesi hasta yakınlarından yüksek miktarlarda para talep ettiği, para vermeyen hastaların ameliyatlarına girmeyip aynı bölümde çalışan asistanlarını ameliyata soktuğu’ şeklindeki iddialara ilişkin yapılan tespitlere istinaden Doktor B.E. çalışmakta olduğu Kamu Hastanesinde 17.08.2023 günü yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahsın iş yerinde kullanmakta olduğu odasında yapılan aramada Rüşvet suçuna ilişkin olduğu değerlendirilen 275 bin lira ele geçirilmiştir. Bu kapsamda B.E’nin gözaltı ve ifade süreci devam etmekte olup akabinde Savcılık Makamına sevk edilmesi planlanmaktadır” denildi.

BAŞKASINA AİT TELEFON HATTI KULLANDI

Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın detaylarına TRT Haber’den Büşra Çelik ulaştı.

Doktorun, yaptığı rüşvet görüşmelerinin açığa çıkmaması için kendi telefonunu kullanmadığı belirlendi. Rüşvet parasını alacağı gün ve saati bildirmek için, başkasının üzerine kayıtlı bir hattı kullandığı ortaya çıktı.

BIÇAK PARASINA TARİFE

Yapılan çalışmalarda şüphelinin ameliyatlarında tarife belirlediği, hastanın durumuna göre kamu hastanesinde 120 bin lira, özel hastanede 150 bin lira bıçak parası istediği tespit edildi.

HASTA YAKINI AMELİYAT İÇİN TRAKTÖRÜNÜ SATTI

Mağdur bir hasta yakını ifadesinde, yeğeninin ameliyatı için traktörünü sattığını anlattı; “Yeğenimi muayene ettikten sonra kanserin ciğere sıçramak üzere olduğu ve ölümcül sonucu olacağını, kendisinin 500 bin liraya ameliyatı halledeceğini söyledi. Para vermeyip sıraya girersek, uzun süre bekleyip sıradan bir doktora ameliyat olacağımızı söyleyince ben de traktörümü satıp ödeme yaptım.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!