Hackerlar, Ukrayna ve Türkiye’nin ortak tatbikatlarına ilişkin belgelerin gizliliğini kaldırdı

Hackerlar, Ukrayna ve Türkiye'nin ortak tatbikatlarına ilişkin belgelerin gizliliğini kaldırdı

Hackerlar, Ukrayna’nın Türkiye’deki tatbikatlara katılımıyla ilgili belgelerin gizliliğini kaldırdı.

A0987 askeri birliğinin komutanı Grigory Galagan tarafından yazılan mektup, 5 Ekim’de Beregini Telegram kanalında yayınlandı

Donbass’taki tatbikatlar sırasında Kiev güvenlik güçleri tarafından, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin (AFU) sunucularına yapılan saldırı sırasında, bilgisayar korsanlarının gerçek bir çatışma sırasında savaş durumunun iddia edilen gelişimini içeren ve üzerinde çalışılması gereken belgelere erişim elde ettiği kaydedildi.

Belgede “A0987 askeri birliğinde 12 Ukrayna-Türk askeri-politik istişareleri sırasında varılan anlaşmaların pratik uygulaması çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti savunma kuvvetleri ile askeri işbirliğinin genişletilmesine yönelik tekliflerin hazırlandığını bildiriyorum.” ifadeleri kullanıldı.

Gizliliği kaldırılan belge, 2022 için planlanan tatbikatlara atıfta bulunuyor. Askerlere çeşitli seminerlerin yanı sıra şehirde savaş konusunda bir kurs verilecekği aktarılıyor.

Ayrıca Kiev ve Ankara, A0987 askeri biriminin Türkiye topraklarındaki tatbikatlara katılma olasılığını da aktarıldı.
Belgede “Özellikle 9-18 Mayıs (karargah aşaması), 28 Mayıs-9 Haziran (pratik aşama) tarihlerinde karargahtan personel ve bir grup askeri birlik A0987’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan EFES-2022 tatbikatında” ifadeleri kullanılıyor.
Bundan önce, 21 Eylül’de bilgisayar korsanları , Ukrayna ve NATO’nun “United Efforts – 2021” ortak tatbikatlarının kapalı bir “Durum Oluşturma Planını” açıkladılamışlardı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!