Yıldırım: Kadına verilen değer bakımından Avrupa ülkelerinden öndeyiz

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, FOX TV'de yayınlanan 'Çalar Saat' programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

EŞİTLİĞİN ÖLÇÜTÜ ÜNİVERSİTEDEKİ SAYI MI?

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Yıldırım, 8 Mart’a da değindi. Yıldırım, Kadınlar Günü nedeniyle şu ifadeleri kullandı. “Kadına verilen değer bakımından birçok Avrupa ülkesinden daha öndeyiz. Her geçen sene hem siyasette hem sosyal hayatta daha ilerideyiz. Üniversitedeki kız öğrencilerin sayısı şu an erkeklerden daha fazla. Kadınlara kota koymak onlara haksızlık bunun yerine fırsat tanımalıyız. Kadınlarla ilgili zihinsel bir değişime ihtiyacımız var.”

Bir gazete yazarının 8 Mart'ta feminist gece yürüyüşü yapacak kadınları hedef gösterdiği ve "fahişe" diyerek hakaret ettiği, bir muhalefet partisi liderinin ise Kadınlar Günü mesajında "kadın insandır, kadın iffettir" ifadelerini kullanarak, kadını lütfederek "insan" saydığı bir ülkede kadın olmanın zorluğunu birinin Binali Yıldırım'a hatırlatması gerektiğini düşünüyoruz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!