Gündem Oyunu

Türkiye yeni bir süreçten geçiyor.

Mevcut Anayasanın darbe mahsulü olduğu gerekçesi ile yeniden anayasa yazılması gündemde. Mecliste kurulmuş olan komisyonlara yeni anayasa madde medde tartışılıyor. Anayasanın yeniden yazılmasıyla birlikte “Türk”, “Türkçe” gibi kelimelerin anayasadan çıkarılması veya yerlerine başka kavramlar ikame edilmesi, birden fazla resmi dil, merkezi otoritenin yerel yönetimlerle paylaşılması, başkanlık sistemi vb. Türkiye için bugünün şartlarında tabu sayılabilecek tartışmalar da gündeme geldi.

Bu arada Suriye’deki durum gittikçe vahim bir hal alıyor veya öyle gösteriliyor. ABD, BOP’ni gerçekleştirmek için Suriye’yi aradan çıkarmak niyetinde ama Irak tecrübesi ile Suriye’de taşeron kullanması gerektiği düşüncesinde ve Türkiye’yi taşeron yapma arzusunda.

29 Mayıs günü Türk Dışişleri Bakanlığı Suriyeli diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıdı. Yani 72 saat sonra her an Türkiye Suriye’ye müdahale edebilir. Bunun alt yapısı da, Irak’ta Conilerin yaptığı katliamların resimlerini basına “Esad yanlıları katliam yapıyor” diye servis edilerek hazırlanıyor.

Türkiye kamuoyu bu iki mühim meseleden uzak tutulmaya çalışılıyor. AKP yetkilileri her zaman olduğu gibi sun’i gündem yaratarak bu konuları kamuoyunun dikkatinden kaçırmaya çalışıyor.

Durup dururken, hiç yeri yokken Başbakan, “Kürtaj cinayettir”, “Sezaryen keyfidir” vb. söylemlerle yeni bir gündem yaratmış, uzun süredir tartışılan Uludere olayı yeniden gündeme getirilmiş, Türk kamuoyu ve maalesef muhalefet partileri de bu gündeme uymuşlardır.

29 Mayıs günü TBMM’de yapılan grup toplantılarında hiçbir siyasi parti yeni anayasa ve maddelerinden bahsetmemiş, Suriye’deki durum ve Türkiye’nin muhtemel bir müdahaledeki rolü asla tartışılmamıştır.

Bu durum karşısında bizlere düşen görev kamuoyunu bilgilendirebildiğimizce bilgilendirmek, vatandaşlarımızın yeni anayasa ve Suriye konularında müteyakkız olmalarını sağlamaktır. Yapabildiğimizce yapmaya çalışıyoruz.

Bir de “Allah muhalefet partilerine ve sağduyu sahibi iktidar partisi mensuplarına basiret nasip etsin” diye dua edebiliyoruz.

Vesselam

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!