Google bambaşka bir teknolojiye geçiyor, artık tam anlamıyla rakipsizler

featured

Google, veri merkezi teknolojisinde önemli bir ilerleme kaydederek, kendi geliştirdiği Arm tabanlı işlemcileri, Axion İşlemcileri’ni duyurdu. Axion, sektörde öncü performans ve enerji verimliliği vaat ediyor. Mevcut Arm tabanlı çözümlere kıyasla %30’a kadar daha iyi performans sunarken, benzer x86 tabanlı seçeneklerle karşılaştırıldığında ise %50’ye varan performans ve %60’a kadar dikkat çekici bir verimlilik artışı sağlıyor.

Google, Axion işlemcilerinde ağ ve güvenlik işlemleri için özel silikon mikrodenetleyicileri olan Titanium’u kullanıyor. Titanium, platform görevleri gibi ağ ve güvenliği yönetirken, Axion’un işlem gücünün temel yükler üzerinde yoğunlaşmasını sağlıyor. Ayrıca, Titanium, depolama işlevlerini dinamik performans ölçeklendirmesi sağlayan yeni bir blok depolama hizmeti olan Hyperdisk’e devrediyor.

Sadece ham performansın ötesinde, Google için sürdürülebilirlik de büyük önem taşıyor. Google‘ın veri merkezleri zaten verimlilikleriyle tanınıyor ve Axion, sınırları daha da zorlama sözü veriyor. Bu, Google’ın karbon nötr operasyonlar gerçekleştirme hedefiyle tam bir uyum içinde. Yeni teknolojilerin tanıtımıyla uyumluluk her zaman önemli bir endişe kaynağı olmuştur. Axion, standart Armv9 mimarisi üzerine inşa edilmiş olup, mevcut yazılım ve araçlarla sorunsuz uyumluluk sağlıyor.

Google bambaşka bir teknolojiye geçiyor, artık tam anlamıyla rakipsizler

Google, Android ve Kubernetes gibi projeler aracılığıyla Arm ekosistemine aktif katkılar sunuyor ve ortaklarla birlikte Arm için yazılımı optimize etmek üzere işbirliği yapıyor. Bu taahhüt, Axion kullanıcıları için zengin bir ekosistem sağlıyor. Müşteriler, Compute Engine ve Kubernetes Engine gibi çeşitli Google Cloud hizmetleri ile Axion’u kullanabiliyor. Ayrıca, Google Cloud Marketplace’te Arm uyumlu çözümler mevcut ve Arm tabanlı örnekler için geçiş araçları, geçiş sürecini basitleştiriyor.

Axion‘un potansiyeli, Broadcom, CrowdStrike, Cybereason, Datadog, Elastic, OpenX, Snap ve WP Engine gibi endüstri ortaklarından büyük bir heyecan uyandırdı. Bu ortaklar, Axion‘un gelişiyle performans, verimlilik ve sürdürülebilirlikte önemli iyileştirmeler bekliyor. Axion’un sektördeki etkisi, sadece performans ve verimlilikle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda teknoloji dünyasında sürdürülebilirlik ve uyumluluk açısından da yeni bir çığır açmayı vaat ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!