Gizli kanal bulundu

Gizli kanal bulundu

 Özel Savcı, Trump’ın Moskova ile kurduğu gizli iletişim kanalını deşifre etti. Olayın içinde Trump’ın damadı Kushner, üst düzey bir Rus yetkili, Blackwater’ın kurucusu ve Lübnanlı bir iş insanı bulunuyor.

ABD’de 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerine, Rusya’nın Donald Trump lehine müdahale ettiği iddialarına ilişkin soruşturmadan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Soruşturmayı yürüten Özel Savcı Robert Mueller, Ortadoğu’daki karmaşık ilişki ağına uzandı. Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid el Nahyan’ın ‘fiili danışmanı’ konumundaki Lübnanlı iş insanı George Nader, Blackwater şirketinin kurucusu Erik Prince ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’e yakın bir iş insanı ve Rusya Yatırım Fonu Başkanı Kiril Dimitriyev arasında 2016’da gerçekleşen görüşmenin, Özel Savcı Mueller tarafından incelendiği belirtildi. Bu, Ortadoğu’ya uzanan Rusya soruşturmasının Ortadoğu’daki son halkası oldu.

Peki bu görüşmenin Trump’la ne ilgisi var?

İşte burada, ABD seçimleri öncesinde kurulan karmaşık ilişkiler ağı gündeme geliyor. BAE yönetiminde etkin konumdaki Veliaht Prens Nahyan, ABD seçimlerinden önce Trump’ı desteklemeye başladı. Bu kararda, Nahyan’a danışmanlık yapan iş insanı George Nader’in etkili olduğu belirtiliyor. BAE, Nader aracılığıyla Trump’ın seçim kampanyasına maddi yardımda bulunmuştu. Nader uzun süredir Ortadoğu politikasında da boy gösteren, daha önce Suriye ve İngiltere arasında gizli görüşmelere aracılık etmiş bir isim. Trump’ın görevdeki birinci yılı kutlamasına katılmak üzere ABD’ye gelen Nader’in, bu sırada FBI tarafından yakalanıp sorgulandığı ve ocak ayından bu yana Özel Savcılık makamıyla işbirliği halinde olduğu ortaya çıkmıştı. İşte Lübnanlı iş insanı, bu sorgularda savcılığa kritik bilgiler verdi. Ekim 2016’daki başkanlık seçimlerinden üç hafta sonra, Doğu Afrika ülkesi Seyşeller’d e gizli bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmeye George Nader, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kiril Dimitriyev ve Blackwater kurucusu Erik Prince katıldı. Buluşmada Nader’in BAE’yi, Dimitriyev’in Rusya’yı, Prince’in ise Donald Trump’ı temsilen bulunduğu öne sürülüyor. Bu durum kanıtlandığı takdirde Rusya soruşturmasının doğrudan Trump’a bağlanmasının önü açılacak. Ancak Prince görüşmede Trump’ı temsil ettiği iddialarını reddediyor. Öte yandan bu üç kişinin, Trump’ın damadı Jared Kushner’ın, Rusya ile kurmayı planladığı ‘gizli iletişim kanalını’ oluşturduğu öne sürülüyor. Kushner’ın, seçimlerden önce Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak’la Trump Tower’da yapılan görüşmede, Trump’ın ekibi ve Moskova arasında bu tür bir ‘gizli kanal’ kurmayı planladığı daha önce ortaya çıkmıştı.

ABD makamları, Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine, Trump’ın rakibi Hillary Clinton hakkında yalan haberler yayarak ve Demokrat Parti’ye siber saldırılar düzenleyerek müdahil olduğunu iddia ediyor. Bu müdahalede, Trump’ın Ruslarla işbirliği yaptığının ortaya çıkması halinde, başkan için azil sürecinin başlaması gündeme gelecek. Soruşturma, bu tür durumlarda özel olarak kurulan Özel Savcılık ve Büyük Jüri tarafından yürütülüyor.

18-03/09/screenshot_2.jpg

Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ve Lübnanlı iş insanı George Nader, karmaşık şebekenin merkezinde bulunuyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!