Genel Sağlık Sigortası borcu Meclis’e taşındı. Milyonları ilgilendiriyor

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) milyonlarca kişiye Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu nedeniyle icra takibi başlatmasını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş‘a “Hiçbir geliri olmayan vatandaşa yasal takip başlatmak vicdansızlık değil mi?” diye sordu.

GSS BORÇLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Bulut, sunduğu soru önergesinde, Anayasa ile güvence altına alınan sağlığın tüm vatandaşlar için en temel insan hakkı olduğuna vurgu yaptı. Buna ek olarak, sosyal devletin görevinin sağlık hizmetlerini kamusal, ücretsiz ve erişilebilir kılmak olduğunu belirtti.

VİCDAN SORGULANIYOR

TÜİK verilerine göre 3 milyon 167 bin kişinin işsiz olduğunu söyleyen Bulut, “Gerçek işsiz sayısı 10 milyon 622 bin” dedi. GSS borçlarını ödeyemeyen işsizler, mezun olup iş bulamayan gençler ve esnafların bu borçların muhatabı olduğunu vurguladı. SGK’nın bu kişilere borç için icra takibi başlatmasının vicdana aykırı olduğunu ifade etti.

KAÇ KİŞİ BORÇLU?

Bulut, Bakan Göktaş‘a şu soruları yöneltti:

  • GSS prim borcu olan kaç kişi bulunuyor?
  • Toplam borç miktarı nedir?
  • Gelir testi için başvuran vatandaş sayısı kaçtır?
  • Kaç kişi GSS borcu nedeniyle yasal takibe alındı?

ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

Öte yandan, Bulut, GSS borçları olan üniversite ve lise mezunu kişilerin sayısını da gündeme taşıdı. GSS borçlarının silinip silinmeyeceği sorusunu yönelten Bulut, hiçbir geliri ve güvencesi olmayan vatandaşlara yasal takip başlatmanın sosyal devlet anlayışına ters düştüğünü savundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!