Gelecek Partisi, yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapabileceğini söyledi

featured

Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın, yerel seçimler ve ittifaklar hakkında şunları söyledi:

“Eskişehir’de bir ittifak olacaksa, aday profiline bakıp ona göre karar verme taraftarıyım. Bu ittifak AK Parti ile de söz konusu olabilir.”

“Yerelin, ben ülke gündemini değiştireceğine inanmıyorum, ancak şehrin selameti için birliktelikler yapılabilir. Saadet Partisi ile bir grup kurduk. Gelecek Partisi’nin aday çıkartacağı yerde Saadet Partisi bizi destekleyecek. Saadet Partisi’nin aday çıkarttığı yerlerde ise Gelecek Partisi aday çıkartmayacak, Saadet Partisi’ni destekleyecek. Çok güçlü olabileceğimiz yerlerde belki aday bizim olur. Birleşeceğimiz ya da ittifak yapacağımız partiler bizden bir şey talep ederse, biz veririz. Aday profiline bağlı tamamen. Adayın güçlülüğüne bağlı. Onların aday çıkaracağı, herhangi bir siyasi parti için söylüyorum bunu, çıkar o konuda bir anlaşmaya varırsak, Meclis üyeliği var, başkan yardımcılıkları var, belki müdürlükler var. Bunların üzerinde konuşulması gerekiyor.”

“Biz şu konuda şu inadı yapmayız; ya illa benim adayım olsun diye diretmeyiz. Fakat çıkacak aday profili bizim aday profilimizden iyiyse, adaylarımızla da konuşuruz, onların onayıyla başka bir aday desteklenebilir. Açıklamasında bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!