Gazze’yi Cehenneme Çeviren Füze Nereden Ateşlendi?

featured

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda her geçen gün daha da şiddetleniyor. Savaşın korkunç yüzü dün akşam saatlerinde Gazze’de yüzünü gösterdi. Gazze’de içinde kadınların ve çocukların bulunduğu hastane İsrail tarafından bombalandı. Yaşanan olayda 466 kişi hayatını kaybetti. Kanlı saldırı sonrası tüm dünya ayağa kalktı.

İsrail ordusu saldırının kendileri tarafındandan yapılmadığı belirterek Hamas ve İslami Cihat’ı suçladı. Hamas ve İslami Cihat cephesi ise saldırının İsrail tarafından yapıldığı açıkladı.

Tüm bu yaşananlar, söz konusu saldırı hakkında pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi. Halk TV ekranlarında yayımlanan Gözde Şeker’in sunduğu ‘Söz Sende’ isimli programda Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Arslan şunları söyledi:

“Dış basında yer alan haberler başarısız saldırı yapıldığı ifadeleri yer alıyor. Sadece başarısız saldırı da değil aynı zamanda tüm dünyaya bunu görün mesajı veriliyor. Sonrasında İslami Cihat örgütü sistemin içine dahil oluyor. Burada ben yapmadım ya da değilim mesajı verilmeye çalışılıyor.

Öncelikle Hamas bölgesi iki katmanda oluşuyor. 1. katman meskun mahaller dediğimiz bölgeden oluşuyor. 2. katman ise tünellerin bulunduğu bölgeler. İsrail’de bu iki katmanlı yapı ile karşılaştı.

Söz konusu tünellerin 4 bin çıkışı bulunuyor. Bu tünellere Gazze Metrosu denilebilir. Bu saldırıyı Hamas’ın yapmadığı mantığını şuradan kurmak gerekiyor. İsrail neden Hamas demedi de İslami Cihat dedi bunu düşünmek gerekiyor.

Öncelikle şunu da tespit etmek gerek roket mi atıyorsunuz yoksa füze mi? Roket ile füze arasında önemli bir fark vardır. Roket ile en baştan nişan alınır ve atılır. Hedefe direkt olarak gider. Ancak güdümlü bir füze atıyorsanız, her an kontrol edebilirsiniz. Demir Kubbe’nin altında Davut Kalkanı adında küçük birim daha kurdular hiç kimse bu birim üzerinde durmadı ya da konuşmadı. Benim kanaatim bu saldırır ‘Davut Kalkanı’ yapıldığı yönündedir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!