Gazze’ye yoğun bombardıman! Netanyahu’dan çok sert açıklama: Vereceğimiz yanıt Ortadoğu’yu değiştirecek

featured

Hamas militanlarının başlattığı İsrail-Filistin hattında üç gündür süren çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı artarken iki taraftan karşılıklı sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son dönemde yeni yargı düzenlemeleri ve “Aksa Tufanı” saldırısı İsrail’de istihbarat zafiyeti nedeniyle tartışılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, açıklamalarının dozunu da artırdı. İlk açıklamasında “Artık bir savaşın içindeyiz” diyen Netanyahu, bugünkü son açıklamasında İsrail’in Hamas’a vereceği yanıtın çok sert olacağını ifade etti.

Başbakanlık Ofisi’nde, Hamas’ın operasyon başlattığı güney kentlerin belediye başkanları ile görüşme gerçekleştiren Netanyahu, “İsrail’in vereceği yanıt tüm Ortadoğu’yu değiştirecek” diye konuştu.

Netanyahu, “Hamas’ın yaşayacağı zor ve feci olacak, harekata girdik ve yeni başlıyoruz. Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Ortadoğu’yu değiştireceğiz” ifadelerini de kullanarak sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

GAZZE’YE YOĞUN BOMBARDIMAN

Netanyahu’nun açıklamalarının ardından İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları şiddetlenerek devam etti. İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin farklı bölgelerine misket bombasıyla saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

Saldırılarda Er-Rimal mahallesinin büyük bir bölümünü bombalandı. Savaş uçakları Rimal mahallesindeki birçok bina ve konutu tahrip etti, mahallenin büyük bir bölümünü yerle bir olurken bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

SOSYAL MEDYADAN BOMBARDIMANI PAYLAŞTI

Netanyahu, daha sonra sosyal medya hesabından İsrail’in hava saldırılarına ilişkin görüntüler paylaştı ve “Biz başladık, İsrail kazanacak” diye yazdı.

ELEKTRİK, AKARYAKIT VE SU AKIŞI KESİLDİ…

Öte yandan Netanyahu’nun açıklamalarının ardından ablukaya alınan Gazze’ye bombardıman yağarken bölgenin elektriği ve akaryakıtı kesildi.  İsrail Enerji Bakanlığı Gazze’ye elektrik enerjisinin ve akaryakıtın kesildiğini ve su akışının da durdurulması emrinin verildiğini duyurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!