Gaziantep’te Kayıt Dışı Suriyelileri BİLMER Kaydedecek

Gaziantep'te kayıt dışı Suriyelileri BİLMER kaydedecek

Kayıt dışı Suriyeli ve Türk işletmeler ve çalışanlarının kayıt altına alınmasını destekleyecek ilk Bilgi Merkezi (BİLMER) Gaziantep’te açıldı.

Gaziantep’teki ilk Bilgi Merkezi’nin açılışı üst düzey yerel, ulusal ve uluslararası yetkililerin katılımıyla, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasında yapıldı. GESOB BİLMER olarak anılan Bilgi Merkezi, birliğin hizmet sunum ve erişim kapasitesinin güçlendirilmesi yoluyla, kayıt dışı işletmelerin ve çalışanlarının kayıt altına alınmasını destekleyecek.

Bilgi Merkezi ayrıca, işgücü piyasasını düzenleyen kural ve düzenlemeler konusunda farkındalıklarını artırmak için esnaf ve sanatkârlara ve çalışanlarına rehberlik ve danışmanlık hizmeti de sunuyor. Ayrıca Suriyeli ve Türk çalışanları ve iş arayanları eğitim ve istihdam olanaklarına yönlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere yönelik çalışma izni başvuru desteği sağlıyor. Bu sayede Bilgi Merkezi, danışmanların gerçekleştirdiği saha ziyaretleri yoluyla esnaf ve sanatkârlar ile diyaloğun güçlendirilmesine katkı yapıyor.

ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan açılış konuşmasında, “İnsana yakışır çalışma koşulları her yerde herkes için önem taşımaktadır. Ortaklarımızla yakın iş birliği içinde, artan nüfus nedeniyle hizmet baskısının oluşması ve diğer yanda COVID-19 küresel salgını yüzünden, ihtiyaçların arttığı her yerde işletmeleri ve işleri destekliyoruz. Hizmetlerin herkes için erişilebilir olmasını sağlamak ve “olsun da nasıl olursa olsun” türünden işlerin ve işletmelerin değil, yalnız insana yakışır işlerin yaratılması ve muhafazası için kurumların kapasitesini güçlendirmeye devam edeceğiz. Böylelikle, insana yakışır işler bizlerin onur, huzur, ekonomik kalkınma ve başarı duygusu içinde yaşamamıza olanak tanıyacaktır” dedi.
(suriyeliler Suriyeye.com)

Zafer Partisi
Zafer Partisi