Gazeteci Kurtuluş Demirbaş Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu’nun Devreye Girmesi ile Serbest Bırakıldı

featured

Editörümüz Şükran Kulakoğlu’na konuşan Kurtuluş Demirbaş’ın eşi Pınar Demirbaş, “bu zor süreçte benden ve eşimden desteğini esirgemeyen meslektaşlarına ve Cidde Başkonsolumuz Mustafa Ünal beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisinden günlerdir haber alınamayan Gazeteci Kurtuluş Demirbaş Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu’nun devreye girmesi ile serbest bırakıldı.

Kurtuluş Demirtaş U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan’da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamalar yaptığı iddiasıyla Suudi yetkililer tarafından 6 Temmuz’da gözaltına alınmıştı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre,  süreç boyunca Demirbaş’ın durumunun Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğunca yakından takip edildiği ve Cidde Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Ünal’ın gazetecinin ailesine düzenli bilgi verdiği belirtildi.

Demirbaş, Türk makamlarının girişimleri neticesinde, Taif’te tutulduğu nezarethaneden salıverildi.

Editörümüz Şükran Kulakoğlu’na konuşan Kurtuluş Demirbaş’ın eşi Pınar Demirbaş, “bu zor süreçte benden ve eşimden desteğini esirgemeyen, meslektaşlarına ve Cidde Başkonsolumuz Mustafa Ünal beye çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Kurtuluş ne zaman geri gelecek” sorusuna ise “pazar veya pazartesi” gelecekmiş şu anda Başkonsolosluğumuzda misafir ediliyor” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Kurtuluş Demirbaş’ın, U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan’da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamalar yaptığı iddiasıyla Suudi yetkililer tarafından 6 Temmuz’da gözaltına alınmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!