Gagavuz Cumhurbaşkanı Evgenia Gutul’a verilen siyasi cezaya karşı Zafer Partisi’nin dik ve yiğit duruşu

featured

NATO maşası Moldova rejimi, özerk Türk Gagavuzyeri (Gökoğuz) Başkanı Yevgenia Gutsul’u haksız yere 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Rusya tepki verirken Ankara sessiz.

Gagauz Özerk Yeri Başkanı Evghenia Gutul‘a (Yevgenia Gutsul) Sorosçuların kontrolündeki Moldova mahkemeleri tarafından 7 yıl hapis cezası verildi. Gazze için, Suriye için anında açıklama yapan dışişleri bakanlığımız bu konuda saatlerdir tek açıklama yapmadı. Neden? Yevgeniya Arap olmadığı için, Gök Oğuz Türkleri Arap ve sünni müslüman olmadıkları için ilginizi çekmedi mi? Ortadoğu’daki her milletin adını anıp Türkleri, Türkmenleri zikretmeyen Hakan Fidan hangi milletin dışişleri bakanı?

ZAFER PARTİSİ’NDEN YÜKSELEN SESLER

Gagauz Özerk Yeri Başkanı Evghenia Gutul’a siyaseten verilen 7 yıl hapis cezasına Zafer Partisi’nden verilen tepkilerden birisi Dış Politakadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel‘den geldi. Gürel paylaşmış olsuğu iletisi ile iilgilileri göreve çağırdı: “Gagauz Yeri’nde kusursuz Türkçe konuşan “bizim insanımız”ın, Gagauz Türk’ünün başına gelenlerle ilgilenmeyen, milli olmayan bir yönetim altında yaşıyoruz. İlgilileri, göreve çağırıyorum!

Genel Başkan Yardımcılarından Fatih Eryılmaz x platformunda yapmış olduğu açıklamayla devlet görevlilerini sert bir dille göreve çağırdı:
Balkanlarda Türklüğün ve Türkçenin kalesi olan Gagavuzya Özerk Yeri Başkanı Evghenia Gutul’ a (Yevgenia Gutsul) Sorosçuların kontrolündeki Moldova mahkemeleri tarafından sebebsizce 7 yıl hapis cezası verildi.

Rusya bile açıklama yaptı. Ancak onun bunun hamisiyiz diye sürekli konuşan ve sert bakarak, eli cebinde yürüyerek düşman korkutan!!! dışişleri bakanından hala bir açıklama yok.

Türk milleti titre ve kendine gel.

Mevzu Türk olunca hallerini gör…”

Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Özcan Pehlivenoğlu, x platformunda yapmış olduğu paylaşımla Gagauz Türklerinin yanında olduğunu açıkladı:

Gagavuz Türklerinden elinizi çekin!

Onlar bizim öz kardeşlerimiz…

Yeter artık Türklerin arkasından çevirdiğiniz oyunlar!

Hepsinin farkındayız #Gutsul ‘un yanındayız…”

Zafer Partisi Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gencehan Tunay bugün yayınlanan “Türk’ün Susturulan Sesi: Gagavuzya’ya Sahip Çık!” isimli köşe yazısında tutuklama kararının tüm Gagavuz Türklerinin iradesine ve kimliğine yönelik bir darbe olduğunu vurgulanarak, Rusya’dan tepki gelirken, Türkiye’den resmi bir destek açıklamasının yapılmaması eleştiriliyor.

GENCEHAN TUNAY’IN KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ZAFER PARTİSİNDEN MOLDOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE SİYAH ÇELENK

Zafer Partisi Türk Dünyası Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gencehan Tunay, Gagavuz Cumhurbaşkanı Evgenia Gutul’a verilen siyasi cezaya nedeniyle Gagavuz Türklerinin demokratik iradesine sahip çıkmak ve bu hukuksuzluğu kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bugün saat 14:00’te Moldova Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakacak ve basın açıklaması yapacak.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.