G7’den Belarus’a tepki ve ”Göçü durdur” çağrısı

G7'den Belarus'a tepki ve ''Göçü durdur'' çağrısı

G7 Dışişleri Bakanları ve AB Yüksek Temsilcisi yaptıkları ortak açıklamayla, Belarus rejimini, ”düzensiz göçü kışkırtıcı bir taktik olarak kullanmakla” suçladı ve AB’nin tutumuna destek verdi.

G7 ülkeleri Dışişleri Bakanları ve AB Yüksek Temsilcisi, Belarus’u ”düzensiz göçü kullanarak kışkırtma taktiği uygulamasına son verme” çağrısı yaptı.

”Belarus rejiminin sınırları boyunca düzensiz göç düzenlemesini kınıyoruz” denilen ortak açıklamada, şunlara yer verildi:

”Bu duygusuz hareketler insanların hayatlarını riske atıyor. Düzensiz göçün hibrit bir taktik olarak bu kışkırtıcı kullanımının hedefi olan Polonya’nın yanı sıra Litvanya ve Letonya ile dayanışma içerisindeyiz. (Belarus) rejimini, daha fazla ölüm ve acıyı önlemek için saldırgan ve sömürücü kampanyasını derhal durdurmaya çağırıyoruz.

Uluslararası kuruluşlara insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlanmalıdır.

Belarus rejiminin eylemleri, dikkatleri kendi halkınınkiler de dahil olmak üzere uluslararası hukuka, temel özgürlüklere ve insan haklarına karşı süregelen hiçe saymaktan başka bir yöne çekme girişimidir. Lukaşenko rejiminin eylemlerine son vermek için menşe ve transit ülkelerle yakın çalışan Avrupa Birliği’nin eylemlerini takdir ediyoruz.

Belarus’ta sorumlulardan hesap sormak ve sivil toplumu ve insan haklarını desteklemek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Ortak açıklama metni Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD’den oluşan G7 dışişleri bakanları ile AB Yüksek Temsilcisinin mutabakatıyla yayımlandı.

Kaynak:AjansBizim

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!