USD/TRY: ABD’de beklentilerden güçlü açıklanan ÜFE ve istihdam piyasası verilerinin sıkı görünümünü koruması Fed’in sıkılaştırıcı politikalarının devam edeceği endişelerini artırdı. Fed’in şahin kanadından gelen 50 baz puanlık artış sinyalleriyle birlikte risk negatif ortamda Dolar değer kazandı. ABD on yıllık tahvil faizi de %3,90’a yaklaşmış durumda. Bu ortamda Dolar değer kazanmaya devam edebilir ki Dolar endeksinde (DXY) de teknik olarak olumlu bir görüntü var. Dolar/TL’de ise sınırlı hareketler devam ediyor. Bu sabah 18,86 civarında hareket eden kurda 18,82 – 18,91 arasında bant hareketi görülebilir. Bugün veri gündemi açısından sakin bir gün.
EUR/USD: Dün ABD’de açıklanan ÜFE’nin beklentileri aşması enflasyonun hızlı bir şekilde yavaşlamayabileceğine işaret etti ve Fed’in sıkılaştırıcı politikalarının devam edeceği endişelerini artırdı. Bunun yanında bazı Fed üyelerinin şahin açıklamaları ve istihdam piyasası verilerinin sıkı görünümün korunduğuna işaret etmesi negatif risk ortamını destekledi. Dolar değer kazanırken, tahvil faizleri de yükseliş trendinde kalmaya devam etti. Bir yandan ABD-Çin tarafında ikili ilişkilerin seyri yakından izlenirken bugün Fed ve ECB yetkililerinin konuşmaları da yakından takip edilecek. Şu aşamada son veriler Dolar’ı desteklemeye devam edebilir ve parite de bu kapsamda baskı altında kalarak 1,06 seviyesini hedefleyebilir. Sonraki hedef ise 1,0575 civarında. Yukarıda ise 1,0680 ve 1,0725 sıralı dirençler konumunda.
XAU/USD: ABD’den beklentilerin üzerinde gelen makro veriler değerli maden üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu sabah %3,90’a yaklaşan ABD on yıllık tahvil faizi ve güçlü bir görüntü sergileyen Dolar endeksi (DXY) ile birlikte değerli madende satış baskısının sürebileceğini düşünüyoruz ki teknik olarak da orta vadeli ortalamalarının altında zayıf bir görüntü var. Bu kapsamda, Ons Altın’ın 1.841 direncinin altında kalarak 1.804 seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngörüyoruz.
Kaynak: Ziraat Yatırım