Fransız basınından Akşener ve Kaftancıoğlu’na övgü!

Fransız basınından Akşener ve Kaftancıoğlu'na övgü!

Fransa’da yayın yapan  ve liberal çizgide olduğu bilinen Le Monde gazetesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında,”  Türkiye’de Erdoğan’ın yolundaki üç kadın” başlığıyla bir yazı yayınladı.

Bu üç figürün siyasetteki yerinin incelendiği yazıda  “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin siyaset semalarındaki tek yıldız olduğu dönem bitti” ifadelerine yer verildi.

Yazıda, “Muhalefet kendini toparladı. Ancak aralarında yalnızca erkekler yok. Kadın muhalifler çevresindeki spot ışığını çalıyor. Farklı siyasi kanatlardan gelen güçlü karakterli kadınlar, Erdoğan’ın ‘yeni Türkiye’sinde’ dirsekleriyle kazıyarak ilerlemeli” ifadelerine yer verildi.

Le Monde’un öne çıkardığı kişiler arasında “Atatürk” adını dahi kullanmayan, PKK’lı teröristleri öven ve 23 Nisan Günü “Sözde Ermeni Soykırımı”nı anan Canan Kaftancıoğlu

Le Monde’a konuşan Kaftancıoğlu “Türkiye’de erkeklerin sözü geçiyor. Bir kadın olmak zaten kolay değil, siyasette bir kadın olmak zor. Erdoğan ve çevresindekiler özgürleşmiş kadınlar sevmiyor. Bir kadının siyasi hedefleri olması onlar için dayanılmaz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de yayımlanan Time dergisi, Kaftancıoğlu’nu mercek altına almış ve onu Rus blog yazarı ve Batı destekli muhalif Navalnıy’e benzetmişti.

Le Monde, Akşener’i ise “Siyasetteki kadınların en coşkulusu olarak tanımlıdı ve “milliyetçi siyasetin elitlerinden biri” olduğu ifade etti. Le Monde’a konuşan Akşener “Erdoğan’ı korkutabilen tek kişi benim” dedi. Gazetede Akşener’in her konuşmasında Erdoğan’ın ‘mutlakiyetçiliğini, nepotizmini ve ‘görkemli sarayını’ eleştirdiği iddia edildi.

Le Monde, FETÖ kumpaslarına destek olan ve terör örgütü PKK’ya yakın açıklamalarıyla öne çıkan Şebnem Korur Fincancı’yı ise “insan hakları savunucusu”olarak tanımlıyor.

Şebnem Korur Fincancı’yla konuşan Le Monde, Fincancı’nın Özgür Gündem gazetesine destek protestosuna katılmaktan dolayı 2016 baharında 10 gün boyunca hapiste tutulduğu, 3 yıl sonraki mahkemede beraat etmesine rağmen 2020 sonbaharında kararın bozulduğunu yazdı.

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!