1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fransa ve İran dışişleri bakanları Beijing’de bir araya geldi

Fransa ve İran dışişleri bakanları Beijing’de bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a Çin ziyaretinde eşlik eden Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, dün Beijing’de İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede taraflar, karşılıklı saygı çerçevesinde diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Konsolosluk işleriyle ilgili bazı konuların da gündeme geldiği görüşmede, bölgesel ve uluslararası konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile önceki gün Beijing’de bir araya gelmiş, görüşmede iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatıldığı ilan edilmişti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.