Fransa Karıştı; Alevler Yükseldi

Fransa Karıştı; Alevler Yükseldi

Fransa’da güvenlik tasarısı ve polis şiddetinin protesto edildiği gösterilerde ortalık yangın yerine döndü.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Republique Meydanı’nda toplanan on binlerce kişi, Bastille Meydanı’na yürüyerek, hükümet tarafından çıkarılmak istenen “Küresel Güvenlik” yasasını ve artan polis şiddetini protesto etti.

Basın kuruluşları, sendikalar ve insan hakları derneklerinden oluşan “Genel güvenlik yasasına hayır” Kollektifinin çağrısıyla Fransa genelinde 100’den fazla eylem yapıldı.

Tasarı ve polis şiddeti karşıtı pankartlarla yürüyen göstericiler, “Macron istifa” sloganları attı.

Protesto eylemi sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, protestoculara biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler, birçok çöp bidonu ve araç ile bir kafeyi ateşe verdi.

TARTIŞMALI TASARI OCAK AYINDA MECLİSTE

Basın özgürlüğünü ihlal edeceği ve polis şiddetini artıracağı yönünde eleştirilen güvenlik yasa tasarısı Ulusal Meclis’te kabul edilmişti. Tasarı, Ocak 2021’de Senato onayına sunulacak. Senatodan da geçerse bir kez daha Meclis’te oylanacak.

Tasarı, güvenlik güçlerinin görüntülerini yayınlayanlara 1 yıl hapis ve 45 bin euroya kadar para cezası öngörürken, güvenlik güçlerinin görev esnasında kullandığı kameraların ve gösterilerde kayıt alan “drone”nun insanları izlemek için kullanılabileceği belirtiliyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!