Formula 1: Türkiye GP’de kazanan Valtteri Bottas oldu

Formula 1: Türkiye GP’de kazanan Valtteri Bottas oldu

Formula 1’de sezonun 16’ıncı yarışı olan ve Intercity İstanul Park’ta düzenlenen Türkiye Grand Prix’inde kazanan, yarışa pol pozisyonunda başlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas oldu.

Formula 1 tarihinde 9’uncusu düzenlenen Türkiye GP’de yarışa pol pozisyonundan başlayan ve yarışın neredeyse tamamını önde götüren Valtteri Bottas, bu sezonki ilk toplamdaki 10’uncu yarış galibiyetini aldı. Bottas ayrıca dün yapılan sıralama turlarını ikinci sırada bitirerek hanesine iki puan yazdıran Bottas, bugün ise hem yarıştaki en hızlı turu attı hem de yarışı kazandı. Hafta sonu boyunca harika bir performans gösteren 32 yaşındaki Fin pilot, 28 puan toplayarak haftayı en karlı bitiren isim oldu.

Sürücüler şampiyonluğu için Lewis Hamilton’la kıyasıya bir rekabet içinde olan Red Bull pilotu Max Verstappen ise ikinci sırada başladığı yarışı yine aynı sırada tamamladı. Böylece puanını 262.5’a çıkararak yeniden sürücüler şampiyonası liderliğine yükseldi. Verstappen’in Red Bull’dan takım arkadaşı olan Sergio Perez ise üçüncü sırayı alarak podyumdaki son basamağa yerleşmiş oldu.

Dün yapılan sıralama turlarını birinci sırada tamamlayan fakat güç ünitesinde yapılan değişiklik nedeniyle 10 sıra geriden başlama cezası alan Lewis Hamilton, 11’inci sırada başladığı yarışı iyi bir performans sergileyerek 5’inci sırada tamamladı ve haftayı 256.5 puanla kapatarak sürücüler klasmanında ikinciliğe geriledi.

Yarışa son çizgiden başlayan ve yarış boyunca toplamda 11 sıra yükselerek günü 8’inci sırada noktalayan Ferrari pilotu Carlos Sainz Jr, taraftarların oylarıyla günün en iyi sürücüsü seçilirken, yarışa 5’inci sıradan başlasa da ilk virajda Pierre Gasly’le yaşadığı temas sonrası 11 sıra kaybeden çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso ise günün kaybedeni olarak dikkat çekti.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!