Financial Times Türkiye İle Dalga Geçti!

Financial Times Türkiye İle Dalga Geçti!

Dünyaca ünlü ekonomi yayıncılarından biri olan Financial Times’ın  bir makalesinde Türkiye ekonomisinin düştüğü durumla alay edildi.

 

Türk lirasındaki değer kayıpları tüm sektörleri kötü etkiledi. Birçok sektörde arz sorunu yaşanmaya başlarken marketlerde birçok ürün bulunamamaya başladı.

Dolar kurunun 13,50’ye, euro kurunun 15,00’a ulaşmasıyla birlikte başta Ankara, ülkenin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlenerek Cumhurbaşkanı  Erdoğan istifaya çağrıldı.

Ancak Türk ekonomisinin düştüğü durum yalnızca Türklerin gündemi değil. Robert Armstrong’un Financial Times’ta kaleme aldığı bir analizde uluslararası yatırımcının yüreğine “su serpti”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ekonomisini getirdiği nokta ile açıkça alay edilen yazıda şunlar ifade edildi: “Recep Tayyip Erdoğan, faiz oranlarının düşürülmesinin Türk lirasını istikrarına ve enflasyonun kontrol altına alınmasına katkıda bulunacağını sanıyor. Yanılıyor. İşte liranın dolar karşısında Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılından bu yana yaşadığı değişim(Bloomberg verileri esas alınmıştır):

Financial Times Türkiye İle Dalga Geçti!
Liranın yaşadığı yıkımın mevduat sahiplerinin varlıklarının yarısına yakınının kaybına yol açtığını belirten Armstron, “iyi haber” olarak ise “Herkes için iyi haber ise (Türkler hariç) kriz yalnızca Türkiye’ye özgü kötü politika nedeniyle yaşanıyor. Capital Economics’ten Jonas Goltermann’ın özetlediği şekilde: Türklerin yaptığı ithalatın miktarı, Türkiye’nin çöküşünün küresel bir etki yapmasına yol açamayacak kadar küçük. Türkiye’deki dış yatırımlar, küçük bir kısmı pazar odaklı tahvillere dönüştürülerek geri çekildi ve Türkiye ekonomisi, kriz çıkarsa diğer ülkeleri kötü etkileyebilme ihtimali ile yatırımcıları korkutabilmekten çok uzak. Zira herkes Ankara’nın kötü politikalarının dünyanın başka hiçbir yerinde olmadığını ve Türk lirasını ne kadar kırılgan kıldığını biliyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak:TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!