Fikret Bila: Seçim yenilgisinde İyi Parti’nin de payı var; Kılıçdaroğlu’na “kazanamayacak aday” damgası vurması yanlıştı

featured

Halk TV yazarı Fikret Bila, seçim yenilgisinin faturasının muhalefetin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, “Seçim yenilgisinin faturasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine kesip kenara çekilmek doğru bir tutum değildir” dedi. 

Bila, İyi Parti’yi eleştirdiği yazısında, partiden Genel Başkan Meral Akşener’in “Lami cimi yok kaybettik” sözünden başka bir değerlendirme yapılmadığını belirtti. 

Bila, İyi Parti’nin beklenenin çok altında oy aldığını ve Kılıçdaroğlu’nun kazanması için yeterli katkıyı veremediğini kabul etmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“İyi Parti’nin beklenen oyu alamamasının nedeni CHP ile ittifak yapması değil ittifakın gereğini yeterince yapamamasıdır.

Millet İttifakı’nın ikinci büyük kurucu partisi olarak, ittifakın büyük kurucu ortağı olan CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığına başından beri karşı çıkıp, ‘kazanamayacak aday’ damgası vurması İYİ Parti’nin en önemli hatalarından biridir.

Bu tutumuyla kendi tabanında, Kılıçdaroğlu hakkında ciddi tereddüt yaratmak yanlış olmuştur.

Ayrıca Akşener’in çok sert bir söylemle masadan kalkması, sonra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı karşılığında yeniden masaya oturması yarattığı tahribatı onarmaya yetmemiştir. Bu tutum Millet İttifakı’nda özellikle İYİ Parti tabanında önemli kayıplara neden olmuştur.

Bu keskin dönüşler İYİ Parti tabanında güvensizliğe neden olmuş ve beklenen oyu alamamıştır.

Siyaset gerçekleri kabul ederek yapılır, aksi sadece siyasi hayal üretir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!