Fikret Bayır, “Türkiye ne zaman yabancı bir gücün girişine izin verdi?”

zafer partisi fikret bayır
zafer partisi fikret bayır

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Kurmay Albay Dr. Fikret Bayır, İspanya ordusuna ait deniz piyade birliğinin İskenderun’da neden bulunduğuna dair açıklama yaptı.

Dr. Fikret Bayır:

“Sosyal medyada İspanyol Deniz Piyade Birliği’nin İskenderun’da keşif ve devriye görevi yaptığını resmi sosyal medya hesabından gördük. Genel başkanımız sosyal medyadan, “İspanyol ordusuna bağlı birlikler İskenderun’da devriye geziyor: Türk ordusuna ne oldu? TBMM Türkiye’ye ne zaman yabancı güç girişini kabul etti? Türk ordusu güvenlik için yetersiz mi? Ne oluyor?” diye sordu. Bu durum bağımsızlık ve egemenlik haklarımızın ihlalidir. TBMM kararı olmadan hiçbir yabancı askeri güç vatan topraklarımızda devriye ve keşif görevi yapamaz. Meclis’ten tezkere çıkması lazım. Tezkere çıktı da bizim haberimiz yok? Durumu hemen Savunma Bakanlığı’na bildirdik ve sorduk; Türkiye ne zaman yabancı bir gücün girişine izin verdi? Bizim ordumuz güvenliği ve asayişi sağlamak için yetersiz mi?”

“Sorularımıza cevap beklerken İspanyollar ilgili tweeti sildi. Ardından anlaşıldı ki birlikler geri dönüyormuş. İspanyollar bu sefer aynı videonun olduğu bir tweeti “insani yardım için geldik” anlamına gelecek şekilde değiştirerek tekrar yayınladılar. Savunma Bakanlığımız ise alıntıladı ve kendilerine teşekkür etti.”

“Burada temel sorun İspanyol Ordusu’na ait hesabın yanlış bir mesaj yayınlaması. Askeri güçler ülkemize gelecekse ilgili kurumlarımız bunları halka söylemeli. “İnsani yardım için geliyorlar” demeli. Topraklarımıza ayak basmadan hemen önce askeri araç ve teçhizat olarak kısıtlanmalı. Kısıtlandı mı bilmiyoruz. Muharip araçların ve gereçlerin insani yardım operasyonlarında kullanılmasına izin verilmemeli. Milli Savunma Bakanlığı açıklama yapmalıydı.”

Peki, Türkiye’de hangi yabancı güçler insani yardım ve seyyar hastane gibi görevler için bulunmaktadır?

“Deprem sonrası İspanya, Fransa, İran, Hindistan, Malezya, İsrail, İngiltere, Filipinler, Belçika, Rusya, BAE, Azerbaycan ve Polonya yurt dışından gelip sahra hastanesi açtılar. TSK ise Kahramanmaraş’ta, hasarlı Necip Fazıl Kısakürek hastane bahçesine sadece bir tane sahra hastanesi açtı. Ancak asker hastaneleri kapandıktan sonra seyyar cerrahi hastane yeteneğinin muhafaza edilip edilmediğini hala bilmiyoruz.”

 

İLGİLİ TWEETLER:

 

 

 

 

 

Mehmet Harun Yüksel

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!