Fidan bugün Kahire’ye gidiyor… 13 yıl sonra Arap Ligi daveti

featured

Ancak Arap Baharı olarak adlandırılan ve bölgenin yaşadığı değişim süreci ile birlikte üye ülkelerle yaşanan siyasi gerilim nedeniyle bu süreçte Türkiye bir daha toplantılara katılmamıştı. Bakan Fidan, Kahire’de yapılacak toplantının açılış oturumunda Türkiye-Arap Ligi ilişkilerinin yanı sıra başta Gazze olmak üzere bölgesel konular ile ilgili de bir konuşma yapacak.

ARAP LİGİ NEDEN ÖNEMLİ

Arap Ligi’nin (Birliği) gündemindeki Filistin başta olmak üzere pek çok başlık Türkiye’nin dış politikasında da öncelikli konular arasında yer alıyor. Arap Ligi, Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda izlediği dış politika konusunda pozitif gündem yaratılması açısından da önemli bir platform. Gelişen ilişkiler, Batı Trakya Türkleri, Kıbrıs gibi konularda Türkiye’ye verilecek uluslararası destek açısından da önemli.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Türkiye’nin eski Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, “Mısır’ın Türkiye’yi davet etmek istemesi başlı başına önemli bir jest” dedi. Fidan’a yapılan davetin “Gazze’de devam eden işgal, savaş ve fecaat karsısında ortak tutum ve dayanışma sergilenmesi açısından bir fırsat penceresi” olduğunu söyleyen Botsalı, “Dış dünyaya verilecek mesajlar bağlamında da Türkiye ile Mısır yakınlaşmasının sadece sözden ibaret olmadığını, fiillerle de tamamlayıcı adımlar atıldığını göstermesi açısından olumludur” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!