FETÖ Operasyonları Devam Ediyor

13 FETÖ üyesi ve 1 PKK'lı terörist yakalandı

Ankara merkezli 7 ilde başlatılan FETÖ operasyonunda 48 avukat, 7 stajyer avukat, 3 ihraç hakim, 1 ihraç hakim adayı ile 1 hukuk fakültesi mezununun bulunduğu toplam 60 şüpheli için gözaltı kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün avukatlık yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında 48 avukat, 7 stajyer avukat, ihraç edilmiş 3 hakim ile 1 hakim adayı ve 1 hukuk fakültesi mezunu bulunuyor. Savcılık itirafçı beyanları, iletişimin dinlenmesi, teknik takip ile birçok yeni delile ulaştı. Ankara merkezli 7 ilde yürütülen soruşturmada şüphelilerden bazılarının hakkında daha önce de işlem yapıldığı fakat şüphelilerin örgüt faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Balıkesir merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Balıkesir Polis Okulu’ndaki gizli sorumlulara yönelik 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010-2014 yılları arasında Balıkesir Polis Okulu’nda sivil yönetici olduğu belirlenen ve aralarında 1 komiser yardımcısı, 1 polis memuru, 5 öğretmen, 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Ankara, Kars, Kocaeli, Şanlıurfa, Hatay, Yozgat, Bursa ve Bingöl’de eş zamanlı operasyon başlattı. Söz konusu sivil yöneticilerin daha önce haklarında herhangi bir adli soruşturma kaydı bulunmadığı öğrenildi.

Diğer yandan, İstanbul merkezli 17 ilde, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında ByLock kullanıcılarının da olduğu 13’ü sivil 44 şüpheliden 22’si yakalandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock’u kullananların da aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 17 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 13’ü sivil mahrem imam 31’i askeri personel ve öğrenci toplam 44 kişiden 22’sini yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 22 zanlının ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!