Feridun Yıldız: “Türk Milliyetçisi bir ittifak Türkiye’de iktidara oynar”

feridun yıldız
feridun yıldız

Varyant TV kanalına konuk olan Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve GİK Üyesi Feridun Yıldız Burak Hakkı Polat’ın sorularını cevapladı.

Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu(GİK) Üyesi Feridun Yıldız, Varyant TV’den Burak Hakkı Polat’ın seçimlerle ilgili sorularını cevaplandırdı. Burak Hakkı Polat’ın Zafer Partisi’nin Milletvekili Genel Seçimlerinde neden barajın geçilemediğine dair sorusunu Feridun Yıldız şu şekilde cevaplandırdı:

Türkiye’deki normal yönetim şekli itibariyle Türk seçmeninin iki bloğa yöneldi. İnsanların bu seçimde kendi ideolojileri ya da kendi düşüncelerinden daha çok sistemi ayakta tutmaya da sistemi değiştirmeye yönelik bir düşünceleri olduğu için bu şekilde bir seçim sonucuyla karşı karşıya kaldık. Bu sebeplerden birisi olarak sayabiliriz.
İkincisi; biz yeni bir partiyiz. Bir yıl geçmeden teşkilatlanmamızı tamamladık, seçimlere girmeye hak kazandık ancak tabi bütün Türkiye’de de teşkilatlanıp ilçelerde teşkilatların olmadığımız için tam hâkim olamadık.

Bir üçüncü sebep de Genel Seçimlere ilk defa dahil olduğumuz için sandıklarda görevli bulunduramadık. Sandıklarda görevli bulunduramadığımız için sandıklarda oluşan her türlü olumsuzluklara da müdahil olamadık. Benim kanaatim, Zafer Partisi bu aldığı oyun çok daha üzerinde oy aldı ancak Oylar manipüle edildi. Yine de tabii ki biz bundan sonraki seçimdeki hedefimiz yerel seçimlerde mümkün olduğu kadar çok belediye kazanmak olacak.”

Burak Hakkı Polat: “Barajın %7 olması birçok insanı stratejik oy kullanmaya yönlendirdi. Eğer baraj yüzde 7 değil 3 olsaydı Zafer Partisi çok daha yüksek bir oy alırdı diye bir yorum var. Buna katılıyor musunuz?”

Katılıyorum tabii. Şimdi baraj kaç olursa olsun, eskiden %10’du. İnsanlar yüzde 10’un altında oy alacağını tahmin ettikleri partileri sevseler dahi, seçimlerde oy vermediler. Daha önceki seçimlerde de öyle oldu “Oyum boşa gider” mantığı burada çok hâkim bir unsur oldu.

Burak Hakkı Polat: “Ata İttifakı olarak seçimlerde Sinan Oğan’ı aday gösterdiniz. Zafer Partisi kadrosunda Sinan Oğan’ın aday gösterilmesine pişmanlık var mı?”
Kişisel olarak olabilir. Bu anlık, konjonktürel bir birleşmeydi. Sinan Bey daha sonra Cumhur İttifakı’nı tercih etti. Bundan sonraki seçimlerde, ben, Zafer Partisi’nin daha önceden, daha güzel ittifaklar yapacağı kanaatindeyim. Çünkü biz cumhurbaşkanı adayı olarak bir yıla yakın bir süre Mansur Bey’i gösterdik, olmasını istedik. Ama ondan bir ses çıkmayınca, son anda da Sinan Bey aday olarak ortaya çıkınca onu destekledik. Beraber Ata ittifakını kurduk.”

Burak Hakkı Polat: Sosyal Medyada Zafer Partisi’nin Yerel Seçimlerde CHP işe ittifak yapabileceği gönderileri atılıyor. Ama Ümit Bey en son, “Biz her belediyede kendi adayımızı çıkaracağız” dedi. Peki, Zafer Partisi’nin kendi adayını çıkardığında her bir hediye de belediye kazanabileceğine inanıyor musunuz, bir ittifak daha karlı olmaz mı?
Partiler her seçim bölgesinde kendi adaylarını çıkartırlar ama her yerde belediye başkanı kazanmazlar. Büyük metropoliten kentler dışında ufak şehirlerde ve ilçelerde kasabalarda şahıslar çok rol oynar. Siz belediye başkanı olmaya layık, halkın sevdiği adaylar gösterirseniz inanın ki kazanırsınız. Bazen ittifaklar getirdiği kadar da götürür de. Bence yerel seçimlerde genel ittifak yerine konjonktürel ittifaklar çok daha mantıklı olur. Bazı il ve ilçelerde A Partisi ile ittifak yapmak kârlı iken bazı ilçelerde B ya da C Partisi daha kârlı olabilir. Türkiye’de Trakya, Ege ve Akdeniz’in oy eğilimi ile İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun oy eğilimi aynı değildir.”

Burak Hakkı Polat: İç Anadolu’da CHP ile ittifak yapmak belki ters yapabilir ama Trakya’da faydalı olabilir diyorsunuz. Yani bölgelere göre değişir. Bir de milliyetçi oylar var. Yaklaşık aslında totale vurduğumuzda MHP, İyi Parti ve Zafer Partisi %22,5 bir oya tekabül ediyor. Hep bir araya gelememesi konuşuluyor. Yerel seçimde İyi Parti ya da MHP ile bir ittifak görebilir miyiz Zafer Partisi adına?
Bizim genel başkanımız daha önce de böyle bir ifadede bulundu. Aslında bence Türkiye’de Türk milliyetçilerinin kuracağı bir ittifak ki buna sadece MHP, İyi Parti değil, 5 tane parti var Türkiye’de Türk milliyetçi kökeninden gelen. Bunları sayarsak MHP, İyi Parti, Zafer Partisi, Büyük Birlik Partisi ve milli Yol Partisi. Bunlar bir ittifak halinde birleştikleri zaman %22,5 değil, %30 arttı iktidara dahi oynayabilirler, bunu da unutmayın. Çünkü Türkiye’de sadece AKP’de değil CHP de dahil çok gayrimemnun oy var. Bunlar kendilerini güvenli hissedecekleri ve iktidara gelmesini muhtemel hissedecekler bir partiye her zaman yönelebilirler, bunu da Unutmamak gerekir.”

Burak Hakkı Polat: Peki Ümit Bey’in Meral Hanım olan geçmişteki sorunları bu işin önüne geçer mi ya da bunu geride bırakabilir mi Ümit Bey?
Ümit Bey kimseye kin tutmaz. Ümit Bey”in geçmişte olan problemleri diye bir konu yok aslında

Burak Hakkı Polat:
Buğra Kavuncu olayından bahsediyorum…
Ümit Bey ona FETÖ olayından dolayı karşı çıktı ama Meral Hanım’la ilgili aralarında pek çok anlaşmazlık oldu. Bunların ana sebebi kişisel anlaşmazlıklar değil ideolojik kaymalardır. İyi Parti kuruluş amacını dışına çıkıp bundan 2 kongre önce bir karar verdi ve daha neoliberal bir çizgiye oturdu, oturmak istedi. Daha doğrusu onu da yapamadı çünkü geçmiş seçimde daha düşük oy aldı. Ama tabi bu tepedeki bu ayrılık tabandaki birleşmeyi engellemez. İyi Parti’nin tabanı büyük bir oranda, hatta yüzde 90-95 oranında, yine Türk milliyetçisi bir Tabana da dayanır.

Burak Hakkı Polat: Sosyal medyada şöyle bir algı var. Zafer bahçesinin sığınmacılar ve kaçaklar dışında bir politikası yok. Ben buna şahsen katılmıyorum. Yani Ümit Bey’in birçok politika duydum ama sosyal medyada bu böyle bir algı var. Bu algıyı yıkmak için Ekstra bir çalışma yapıyor musunuz Zafer Partisi olarak?

Yapılıyor, ilân ediliyor da… Aslında bu bilerek yapılıyor. Bu bir algıyı yönetimi. Ama şunu da unutmamak lazım. Bunu da ısrarla söylemek lazım. Türkiye’nin şu anda en büyük problemi sığınmacılarla birlikte ekonomik problem. Türkiye neredeyse çöküşe doğru gidiyor. Freni patlamış kamyon gibi ama bu çöküşte sığınmacıların rolü çok büyük. Biz ekonomimizde çok önemli bir payı bunlara ayırıyoruz. Türkiye’de sığınmacıların bir an için yok olduğunu düşünün. Türkiye’de hepsi memleketine döndüğünü düşünün. İnanın ki Türk ekonomisinin rayına girmesi çok daha kolay olacaktır.”

Burak Hakkı Polat: Zaten Ümit Bey de bu sorunu çözmeden diğer sorunları çözemezsiniz diyor.

Türkiye’nin bütün gelirleri şu andaki Türkiye’deki sığınmacılarla birlikte oluşan problemleri örtmeye yeterli değil.”

Burak Hakkı Polat: Peki biraz seçime yönelik bir soru sormak istiyorum. Şunu söylediniz seçimde ittifak olarak amacımız seçimin ikinci turunda HDP’yi kilit noktadan alıp Türk milliyetçiliğine kilit noktaya getirmek ki bunda başardınız az çok. Evet getirdiniz, elinize böyle bir güç geçti bu gücü iyi kullanabildiğinizi düşünüyor musunuz ikinci turda?
İkinci turda da bence kullanıldı. Eğer Millet İttifakı cumhurbaşkanlığını alamadı ise kendi iç dengelerine bir bakması lazım. Çünkü bizim yaptığımız araştırmalarda gördük ki iki, bunu Genel Başkanımız da ilan etti, sandığa gitmeyen seçmen millet ittifakının en büyük ikinci seçmen kitlesine sahip olan İyi Parti. CHP’nin de ciddi oranda bir Kılıçdaroğlu muhalifi olan seçmeni sandığa gitmedi. İkinci türde 11 milyon sandığa gitmeyen seçmen var. Bu Sandığa gitmeyen seçmen Cumhur İttifakına ait değil. Eğer bu seçmen sandığa gitseydi seçim sonuçları çok daha değişik olurdu.”

Burak Hakkı Polat: Bir mutabakat var biliyorsunuz ortada. Çok konuşulan mutabakatın hikayesi var aslında. Bir sosyal medyadan kamuoyuna yansıyan bir de yansımayan saklanan bir şey var. Yasaklanandan bahsedeceğim bu konuda. Bakanlıklar konusunda ve MİT Başkanlığı konusunda Kılıçdaroğlu’na güvendiğiniz mi? Çünkü söz verdi. Evet. Öyle dediniz ama yapmaya da bilir. Çünkü tek söz verdiği Zafer Partisi ve Ümit Bey olmadı. Birçok yere söz verdi. Hatta şöyle şeyler söylendi ki eğer Kılıçdaroğlu başa gelseydi hükümeti kurması 1 yılı bulurdu. Çünkü herkese söz verdi bakanlık konusunda. Ne düşünüyorsunuz?

Söylediğiniz konu kendisi ile ilgili bir konu ama sözünü yerine getirmediği zaman bizim kamuoyuna göstereceğimiz kendi imzalı mutabakatı vardı ki son olayda, takip ettiyseniz, kendisi mutabakatı göstermek istemedi ama kabul etti. Eğer göstermek isteseydi biz de gösterebilirdik. bir nüshasında bizdeydi.”

Burak Hakkı Polat: İlk mutabakatı Ümit Hoca da paylaştı sosyal medya hesabında ve halkın desteğini de aldı. Çünkü 66 maddeyi garantiye alıyordu, ilk 4 maddeyi garantiye alıyordu. Protokolü paylaşsaydı yine bence halkın desteğini alabilirdi. Ama şu an Ümit Bey biraz eleştiriliyor sanki gizlendiği için.

Biz o olayın neden kapattık, Kemal Bey, Kılıçdaroğlu mutabakatın açıklanmasını istemediği için. Namus meselesi yaptığı için de orada bıraktık.”

Burak Hakkı Polat: Bir soru soracağım, sosyal medyadan. Zafer Partisi’nin İzmir adayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi çok konuşuluyor sosyal medyada. Açıklanmadı ama çok büyük bir isim olacağı söyleniyor. Herkesin beğeneceği bu isim. Kimdir, ilk sizden Öğrenebilir miyiz burada, yoksa daha bekleyecek miyiz?
Benim sadece İzmir değil Türkiye’nin hiçbir adayını, şu anda, genel merkezinin yetkili kurulları ilan etmeden ilan etme Yetkin ve şansım yok. Ama şunu söyleyeyim, sadece İzmir değil inanın Türkiye’nin çok yerinde, çok da herkesin hayret edeceği ve beğeni ile bakacağı, gıpta edeceği adaylar çıkacaktır. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Yakup Kaptan ekibi ile birlikte Türkiye’yi geziyor. Şu ana kadar 30-40 ili gezdi. Gezmeye de devam ediyor. Yani çalışmalara biz çok erken başladık, devam da ediyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!