Fazla kilolara karşı mide balonu yöntemi

Fazla kilolara karşı mide balonu yöntemi

Fazla kilolu veya obezite hastası kişilere yönelik “mide balonu” yöntemi,  ameliyatsız ve hızlı sonuç veren bir uygulama!

Memorial Bahçelievler Hastanesi İleri Endoskopi Merkezi’nden Doç. Dr. Abdullah Emre Yıldırım, sadece estetik bir problem değil, aynı zamanda önemli bir sağlık sorunu olan obeziteden kurtulmak için birçok metot bulunduğunu belirterek, mide balonu uygulamasının da bunlar arasında yer aldığını söyledi.

Bu uygulamada, ağız yoluyla hastanın midesine bir balon yerleştirildiğini aktaran Doç. Dr. Yıldırım, şöyle devam etti:

“Mide balonu uygulaması, son yıllarda kilo verme yöntemleri arasında hızlı sonuç vermesi ve ameliyatsız bir uygulama olması dolayısıyla ön plana çıkmaktadır. Bu yöntemde endoskopik olarak mideye yerleştirilmesinin ardından, balon belli bir hacme ulaştırılır. Hem mideye hacim kaplayan bir madde konulmuş olur, hem de midenin hareketi bozulur. Böylece hastaların iştahları azalır, yemek kapasiteleri düşer. Yedikten sonra zor sindirdikleri için hastaların porsiyonları azalarak öğün sayıları artırılmış olur.”

Mide balonu yönteminin tüm dünyada geçerlilik kazanmış ve geri döndürülebilir bir yöntem olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, bu işlemin belli bir komplikasyonu da bulunmadığını kaydetti.

5 ila 10 dakika içinde işlem tamamlanıyor

Mide balonunun güvenli bir yöntem olduğunu ifade eden Doç. Dr. Abdullah Emre Yıldırım,  5-10 dakika süren balon yerleştirilmesi işleminin ardından hastanın uyandırıldığını kaydetti.

Hastanın 6-7 saat sonra bulantı yaşamaya başladığını belirten Doç. Dr. Yıldırım, “ Bu tolerans safhası 1-2 gün sürmektedir. Bulantı önleyici ilaçlarla müdahale edilir. Birkaç gün içerisinde hastanın bulantısı tamamen normal haline getirilir. Ancak hemen normal beslenmeye geçilmez. Önce 1-2 gün sıvı diyeti uygulanır 3. günden sonra püreler yenir ve ilk haftanın ardından normal beslenmeye geçilir” dedi.

Yaşam stili değişikliği de gerekli

Mide balonu uygulamasında en önemli konunun hastanın yaşam stilini değiştirmesi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yıldırım, şunları söyledi:

“Hasta yaşam stilini değiştirmezse, kalori oranını azaltmazsa, sporu hayatının bir parçası yapmazsa, balonda istenilen hedeflere ulaşılsa bile yeniden eski hale dönme kaçınılmaz olacaktır. Endoskopik obezite tedavisinde en çok kullanılan yöntem, mide balonu yöntemidir. Ancak endoskopik tüp mide ameliyatları da yapılabilmektedir. Tüm dünyada uygulanmaya başlayan endoskopik tüp mide yöntemi ülkemizde de yapılabilmekte.”

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!