Fatih Altaylı’nın deprem paylaşımına büyük tepki: Habertürk’ten açıklama!

featured

Kahramanmaraş’da meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından tüm Türkiye ve dünya yaraların sarılması için hareke geçti.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrası yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999 öncesi yapıldığını belirtmişti.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Habertürk, binalara ait verilerin yer aldığı “10 ilin vahim bina tablosu” başlıklı bir haber yayımladı.

Fatih Altaylı, Habertürk’ün söz konusu haberindeki “Depremin vurduğu illerde ikamet edilen binanın inşa yılına göre hanehalkı oranı” başlıklı tabloyu “Depremin vurduğu illerdeki binaların yaşları” başlığıyla değiştirerek sosyal medya üzerinden paylaştı.

Altaylı’nın paylaşımı sonrası gelen tepkiler üzerine Habertürk’ten açıklama geldi.

HaberTürk’ten yapılan açıklamada, “10 ilin vahim bina tablosu” başlıklı haberimizde binaların yaşı ya da inşa yılı değil bu illerdeki hane halkının oturduğu konutların ortalama inşa yılları derlenmiştir. Ancak verilerin çarpıtıldığı görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

Böylelikle Habertürk, yaptığı açıklamayla Fatih Altaylı’nın paylaşımını yalanlamış oldu. Altaylı ise gelen tepkiler üzerine paylaşımı sildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!