Fatih Altaylı’nın Boğaz’daki olaylı yapıyla ilgili iddiası: Recep Tayyip Erdoğan’la başladı

featured

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube’da yayınlanan gündemi değerlendirdiği programında Adnan Oktar’ın eski sahibi olduğu Vaniköy’deki yapıya dair konuştu. Odatv yazarı Hürrem Elmasçı’nın yazısında şu an Chelsea futbol kulübünün eski sahibi Roman Abramoviç’e ait olduğunu yazdığı yapı hakkında “1996 yılında orada sadece küçük bir kulübe ve ahır vardı” diyen Altaylı, yapının Adnan Oktar’a geçişi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemi işaret etti.

Altaylı, “Adnan Oktar orayı 3.500 TL’ye kiraladı. Belediye de Refah Partisi’ndeydi. Adnan Oktar, AKP döneminde orayı büyüte büyüte kampüs haline getirdi. 2006 yılında İBB’ye şikayet ettik. Ama hiçbir işlem yapılmadı” dedi.

YAPIYA DAİR İDDİA NEYDİ

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy sırtlarında bulunan ve geçmişte Adnan Oktar’ın sahibi olduğu evle ilgili arazide ağaçların kesilerek kaçak inşaat yapıldığı iddia edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ejder Batur da kaçak olduğu iddia edilen yapıyla ilgili “İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir” açıklamasında bulunmuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığını duyurmuş bu gelişmeler üzerine ise İBB açıklama yapmıştı.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB açıklamasında yapılan açıklamada yapı sorumlularının basit onarım talebinde bulunduklarını ancak güçlendirme ruhsatı kapsamında çalışma yaptıklarını tespit ettiklerini ve 16 Ağustos’ta suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yapı ilgilileri tarafından tamir ve tadilat izni almak amacıyla kurumumuza başvuruda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler sonucunda, mevzuat gereği basit onarım izin belgesi düzenlenmiştir.

Ancak, mahallen yapılan denetimler sonucunda kısmen basit onarım izninin dışında kalan ve güçlendirme ruhsatı kapsamında yapılabilecek çalışmaların kurumumuza güçlendirme ruhsatı talebinde bunulmadan yapılmakta olduğu, yasal yapılara ilave ahşap ve prefabrik yapılarının inşa edilmekte olduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16.08.2024 tarih, 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bilgilendirilmiştir. Kurumumuz, bu süreçte yasal yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmekte olup, mevzuat dışı her türlü yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir”

GERÇEK NE ÇIKMIŞTI

Söz konusu yapının ağaçlar kesilerek kaçak bir şekilde inşa ettiği iddia edilirken, 11 Temmuz 2018 tarihinde İhlas Haber Ajansı’nın evi havadan görüntülediği, yapının yeni inşa edilmediği görülmüştü.

Odatv’nin ulaştığı arşiv imar görüntülerinde ise İBB’nin villa çevresindeki kaçak yapıları yıktığı görülmüştü.

Odatv.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!