Fatih Altaylı: Türkiye soyuluyor; Mehmet Şimşek ABD’li zenginler dolarlarına daha çok gelir elde etsinler diye size vergi koyuyor!

featured

Gazeteci Fatih Altaylı, dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of America’nın yatırımcılarına “Türkiye’de banka hesabı açın” tavsiyesinde bulunduğunu belirterek, Türkiye soyuluyor”  dedi. İktidarın bayramdan sonra büyük vergilerin yer aldığı paketi Meclis’e sunma sebeplerinden birini buna bağlayan Altaylı, “Mehmet Şimşek, ABD’li zenginler dolarlarına daha çok gelir elde etsinler diye size vergi koyuyor.” yorumunu yaptı. 

Altaylı’nın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

“Bank of America’nın dediği özetle şu:

“Dolarlarınız Türk lirası ile değiştirin ve 6 ay vade ile Türkiye’de bankaya yatırın. Yüzde 50’nin üzerinde bir faiz getirisi elde edeceksiniz. Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı önümüzdeki altı 6 ay için yüzde 12 ila 15 arasında öngörülüyor. Bu durumda altı ay içinde yaklaşık yüzde 18 ila 15 arasında net getiri elde etmiş olacaksınız. Net getiriniz yüzde 10 civarında olacak. Şu anda dünyanın hiçbir yerinde daha kazançlı bir yatırım fırsatı görünmüyor.”

Türkiye soyuluyor demek. Kur Korumalı Mevduat ile Türk halkının parasını Türk zenginlere peşkeş çekenler, şimdi Türk halkının parasını ABD’li zenginlere aktarıyorlar. ABD’liler başta olmak üzere Bank of America’nın 40 ülkedeki müşterileri paralarını Türkiye’de faize yatıracaklar. Yatırdıkları her 10 milyar doları altı ay sonra 11 milyar dolar olarak alıp gidecekler. Dünyanın hiçbir yerinde elde edemeyecekleri bir kazancı ceplerine atacaklar. Mehmet Şimşek, ABD’li zenginler dolarlarına daha çok gelir elde etsinler diye size vergi koyuyor.”


TIKLAYIN – 226 milyar TL’lik yeni vergi paketi geliyor: Kripto için oran belli oldu

TIKLAYIN – Maliye düğmeye bastı: Yurt dışı harcı tam 10 kat artırılıyor!

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!