Fatih Altaylı: AYM’nin tamamı AK Parti döneminde atandı; Bahçeli’nin Zillet’ten kastı AK Parti ise ona karışamam!

featured

Gazeteci Fatih Altaylı, Anayasa Mahkemesi’ni sert sözlerle eleştiren ve muhalefetle ilişkisi olduğunu savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Aksine Anayasa Mahkemesi’nin mevcut tüm üyeleri iki AK Partili cumhurbaşkanı Abdullah Gül ya da Recep Tayip Erdoğan tarafından atanmış üyeler. Dahası, 15 üyenin 9’u Erdoğan tarafından atanmış. Bu yüzden Anayasa Mahkemesi’ni Zillet İttifakı’na bağlayan Bahçeli yanılıyor. Ama Zillet İttifakı’ndan kastı AK Parti ise ona ben karışamam!” dedi. 

Altaylı, bugünkü yazısında Bahçeli’nin “Zillet İttifakı” diyerek CHP ve İyi Parti’yi kastediyorsa yanılgı içinde olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut Anayasa Mahkemesi’nin tamamı, ama tamamı, tek bir eksiği olmadan AK Parti eseridir. Tamamı AK Parti döneminde Yüce Mahkeme’ye atanmış isimlerdir. Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesi var.

Bu üyelerden en eskisi Prof. Dr. Emin Yıldırım mahkemeye 2010 yılında atandığında AK Parti 8 yıldır iktidardaydı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ise AK Partili Abdullah Gül’dü.

2 yıl sonra Prof. Zühtü Arslan ve Muammer Topal atandığında da iktidarda AK Parti vardı ve atamaları onlar yaptı.

2013’te Emin Kuz, 2014’te Tahsin Gökcan ve Kadir Özkaya atandığında Cumhurbaşkanı AK Partili Abdullah Gül’dü, 2015’te Rıdvan Güleç, 2016’da Doç. Recai Akyel ve Prof. Şevki Hakyemez, 2019’da Yıldız Seferinoğlu ve Selahaddin Menteş, 2020 yılında Basri Bağcı, 2021 yılında İrfan Fidan, 2022 yılında ise Kenan Yaşar ve Muhterem İnce’yi Anayasa Mahkemesi’ne atayan imza ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aitti.

Yani gördüğünüz üzere bırakın 30 yıldır iktidarın yanından dahi geçmemiş CHP’yi ve zaten yeni bir parti olarak MHP’nin içinden çıkmış İYİ Parti’yi, Anayasa Mahkemesi’nde bugün ANAP, DYP, DSP iktidarları dönemlerinde atanmış, Cumhurbaşkanı olarak Özal’ın, Demirel’in, Sezer’in imzası ile göreve başlamış tek bir Anayasa Mahkemesi üyesi yok.”

TIKLAYIN – Bahçeli, Can Atalay krizinde AYM’yi hedef aldı, Yargıtay’dan taraf oldu: Kararın gereği TBMM’de derhal yapılmalı, konu kapatılmalıdır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!